Reyhanlı'da hedef cuma namazından çıkanlar mıydı?

Reyhanlı'da hedef cuma namazından çıkanlar mıydı?
Hatay'ın Suriye sınırındaki Reyhanlı'da 3 Suriyelinin yaşamını ölümüyle sonuçlanan patlamada hedefin 50 metre uzaklıktaki bir camiide cuma namazından çıkanlar olduğu iddia edildi.

Hatay'ın Suriye sınırındaki ilçesi Reyhanlı'da 3 Suriyelinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Otomobilin park halinde değil, seyir halinde olduğu ve Suriyelilere ait geçici Türk plakası takılı olduğu ortaya çıktı.

'HEDEF CUMA NAMAZINDAN ÇIKANLARDI' İDDİASI

Ölen 3 Suriyeli'nin hedefinin, patlamanın meydana geldiği yerin 50 metre uzağındaki Fatih Sultan Mehmet Camii'nde cuma namazından çıkanlar olduğu iddiası atıldı. Ancak, patlamanın cuma namazı kılınırken, camiye uzak bir noktada meydana gelmesi, faciayı önlemiş oldu.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bomba imha uzmanları tarafından yapılan inceleme de tamamlandı. Hurdaya dönen otomobil ve çevreye dağılan parçaları, çekiciye yüklenerek Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü söylendi.

KİMYASAL RİSKE RASTLANMADI

AFAD ekipleri tarafından da bölgede kimyasal ölçüm cihazlarıyla incelemeler yapıldığı ve ekiplerin çalışmada herhangi bir kimyasal riskin bulunmadığını belirttiler.

İKİNCİ ARAÇ ARANIYOR

Öte yandan bu olayla ilgili bağlantı olduğu ve bombalı olduğu ileri sürülen Suriye plakalı ikinci bir otomobil de aranıyor. Polisin ilçede geniş güvenlik önlemi sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar