Restoran ve kafeler yine hayal kırıklığına uğradı! Haftalardır bir umut beklediniz ama...

Restoran ve kafeler yine hayal kırıklığına uğradı! Haftalardır bir umut beklediniz ama...
Korona virüs salgınından ve yasaklardan sıkılan vatandaşların gözü açılması beklenen kafe ve restoranlarda. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşe yazısında, kafe ve restoranların ne zaman açılacağını yazdı.

31 Mayıs'ta yapılması beklenen Kabine Toplantısı'nın tavsiyeleri belirlenmiş durumda. Uzun süredir sıkıntı çeken lokanta ve kafeleri ilgilendiren bir gelişmenin ilk adımının atılması tavsiyeler arasında yer almış. Buna göre bahçesi veya terası olan lokanta ve kafelerin bu bölümleri açılacak; ancak bina içinde servis vermeleri yine mümkün olmayacak. Bahçesi veya terası olmayan restoranlar ise yine elden servis vermeyi sürdürecek. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın kaleme aldığı yazısında, "En geç saat 21.00’de kapanmış olacak, gece sokağa çıkma yasağı sürecek…" ifadelerine yer verirken, şöyle devam etti: 

'HAFTA SONU YASAĞI ŞARTLI OLARAK KALKIYOR'

Halk Sağlığı uzmanları dış ortamın kullanılması konusunu çok önemsiyor. Tavsiyeleri marketleri açmadan hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması. Bu tavsiyelerinin nedeni, insanların evde kalmalarının hastalığın yayılmasında etken oluşturulmaya başlamış bulunması. O nedenle apartmanların boşluklarında veya bahçelerinde toplu bulunmanın da önüne geçmek için hafta sonu insanların kırlara, deniz kenarlarına yayılmasının virüsün yayılmasının önüne geçmek için önemli bir etken olacağı kanaati var.

'AÇIK ALANDA RİSK OLDUKÇA DÜŞÜK'

Açık havada virüsün bulaşmasının, eğer mesafe çok yakın değilse oldukça düşük kaldığı tespit edilmiş. Belediyelerden ve valiliklerden beklentileri, sahil kenarlarındaki bankların arasındaki mesafenin açılması, eğer mümkünse seyyar banklar konularak mesafe ayarının yapılması."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar