Ressam koleksiyonere kızdı resmin yarısını gönderdi

Ressam koleksiyonere kızdı resmin yarısını gönderdi
Ressam Alican Leblebici, kendisinden indirim talep eden koleksiyonere kızıp resmin yarısını gönderdi.

Ressam koleksiyonere kızıp...

Ressam Alican Leblebici'nin, korona virüs sonrası ekonomik durumunun kötüleştiğini söyleyerek indirim talep eden bir koleksiyonere yanıtı resmin yarısını göndermek oldu.

"Sözleri bir hançer gibi yaralamıştı beni. Ben de koleksiyonerin isteği üzerine %50 indirim yaptım" diyen ressam, yaşadıklarını Instagram hesabından anlattı.

ressamalicanleblebici.jpeg

'BAĞIMSIZ BİR SANATÇIYIM'

Ressam Leblebici, sosyal medya hesabı Instagram hesabından şunları söyledi:

“Geçen hafta bir koleksiyoner bu resmimi beğendiğini ve ilgilendiğini söyleyerek satın almak için benimle iletişime geçti. Ardından telefonla da konuştuk. Sanat piyasasının iyi olmadığından, satışların durduğundan, pandemiden vs. konu açıldı. Eserin fiyatının da bu bağlamda yüksek olduğunu söyledi. Bağımsız bir sanatçı olduğumu ve galeri satış payının olmaması gerektiğini söyledi. Ben de kabul ettim. Sözleri bir hançer gibi yaralamıştı beni. Ben de koleksiyonerin isteği üzerine %50 indirim yaptım. Tabii koleksiyonerin ön göremediği şey benim eserin de yarısını vermeyeceğimdi. Eseri tam ortadan ikiye kestim ve paketleyip gönderdim. Zaten bir kaç gün sonra büyük bir panikle beni arayıp, tuvalin yarısının kesildiğini söyledi. Sesi resmen titriyordu. Tuvali neden kestiğimi şöyle özetledim: “Sanat piyasası iyi değil , satışlar durma noktasında, temsil edildiğim bir galerim yok, bağımsız bir sanatçıyım ve bir de pandemi elbette..."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar