Resmi kaynaktan uyarı: Gaz tüketimini azaltın

Resmi kaynaktan uyarı: Gaz tüketimini azaltın
Almanya'nın gaz ve elektrik şebekeleri düzenleyicisi Federal Ağ Ajansı (BNetzA) Başkanı Klaus Mueller, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, vatandaşlarını önümüzdeki kış gaz kıtlığından kaçınmak için enerji tüketimini en az yüzde 20 azaltmaya çağırdı.

RESMİ KAYNAKTAN UYARI: GAZ TÜKETİMİNİ AZALTIN

Federal Ağ Ajansı (BNetzA) Başkanı Klaus Mueller, hanelerdeki tüketimi azaltmanın yanı sıra, Almanya''nın komşu ülkelere olan gaz ihracatını da yüzde 20 oranında azaltması ve kıtlığı önlemek için 10 ila 15 gigawatt-saat doğalgaz ithal etmesi gerektiğini söyledi.

Federal Ağ Ajansı (BNetzA) Başkanı Klaus Mueller, "Çok fazla tasarruf etmezsek ve ek gaz alamazsak, bir sorunumuz olacak" şeklinde konuştu.

Yetkili, "Tüketicilerin en az yüzde 20 tasarruf etmesi gerekiyor. Bu öncekinden çok daha fazla… Aralık ayında zaten bir gaz sıkıntısı riski var veya önümüzdeki ısıtma döneminin sonunda düşük depolama seviyelerine sahip olacağız" açıklamasında bulundu.

"KEMER SIKMA ÖNLEMLERİ..."

Federal Ağ Ajansı (BNetzA) Başkanı Klaus Mueller, "Özel hanelere yönelik kemer sıkma önlemlerinin meşru olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Açıklama, Rus Gazprom''un Kuzey Akım boru hattı üzerinden Almanya''ya olan gaz akışını teknik sorunları gerekçe göstererek yüzde 20''ye düşürmesi üzerine geldi. Gazprom Kanada''da Simens''e yolladığı tirbünlerini " Ukrayna yaptırımları" gerekçesiyle geri alamamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar