Resmi Gazete'de yayımlandı: "Ekonomi kötü gidiyor" diyenler yandı!

Resmi Gazete'de yayımlandı: "Ekonomi kötü gidiyor" diyenler yandı!
Doların hızlı artışıyla birlikte oluşan tablo neticesinde BDDK'dan "finansal piyasalarda manipülasyon ve yanıltıcı işlemler" yönetmeliği hazırlandı. Yönetmeliğe ekonomistlerden tepki geldi.

Hafta başından itibaren doların hızlı yükselişi sürüyor. 7.20 civarında seyreden doların yükselişiyle birlikte bu durum sosyal medyada da en çok konuşulan olaylardan oldu. 

Bunun üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) yeni bir hamle geldi. Buna göre; BDDK, Finansal piyasalarda manipülasyona dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmeliğe göre, bir finansal aracın arzına, talebine veya fiyatına ilişkin yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırabilecek işlemlere dahil olmak, aracılık etmek manipülasyon ve yanıltıcı işlem sayılacak. Döviz kuru ve faiz dahil bir finansal aracın fiyatının anormal veya yapay düzeyde tutulmasını sağlayabilecek işlemlere dahil olmak da bu kapsamda sayılacak.

Yönetmeliğe ekonomistlerden de sert tepki geldi.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, "Böyle bir zamanda böyle yönetmelikler yayımlamak akla zarar..." derken Hukukçu Prof. Dr. Bahadır Erdem, "Ekonomi kötü diyenlere hapis mi gelecekmiş. Aman da ne akıllıca bir çözüm nasıl da ekonomi için alınmış bir önlem. Kimse ekonomi kötü demez olur biter. Ekonomi de düzelir mutfakta. Tencere de kaynar, işsizler iş bulur, dolar düşer, ihracat artar. Yahu biz ekonomi şahane bile deriz ne olacak" diyerek tepkisini gösterdi. 

uguric.jpgbahadiric.jpg

İşte resmi gazetede yayımlanan o yönetmelik: 

resmigazete-001.jpg
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar