Reha Kazar: "Atamayana atarlar"

Reha Kazar: "Atamayana atarlar"
Süper Lig'in 10. haftasında Kayserispor deplasmanında liderlik mücadelesine çıkan Fenerbahçe, net fırsatlardan yararlanamadığı karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı.

REHA KAZAR / GÜNBOYU

Fenerbahçe oyuna önde baskı yaparak başladı. Top Kayserili oyuncuların ayağına geldiği an Fenerbahçe'de 3-4 oyuncu önde basarak, Kayseri'nin rahat çıkmasını engelledi. Kayserispor'un da reaksiyon verememesiyle birlikte Fenerbahçe, sabırlı ve sakin mottosuyla, ayağa top oynadı. 

Özellikle ilk yarım saatte topa hakim, oyunu istediği gibi yönlendiren bir Fenerbahçe vardı. 

Çoğunluğun da düşündüğü bir şey vardı... Mensah. Fenerbahçe için tehlike arz eden oyunculardan birisiydi fakat Ersun Yanal'ın elinde dinamik bir Ozan Tufan ile çapa Gustavo'nun olması çok büyük bir avantaj. Kadrolar açıklandığı an şunu düşündüm, "Luiz Gustavo bu Mensah'a top oynatmaz." Kontra ataklar haricinde Mensah'ın takıma olumlu etkisi oldu mu? Tartışılır fakat sorun da burada, Fenerbahçe kontra atak yemeye müsait bir oyun oynadı.

Fenerbahçe'de oyuna tutuk başlayan bir Emre Belözoğlu vardı. Kaptan, istediği pasları yapamadı ve takımla uyum sağlayamadı.

Oyunun ilk yarım saatinde yazının başında da belirttiğim gibi oyunun genel hakimi Fenerbahçe'ydi. Sarı lacivertli ekip net pozisyonlar da yakaladı ama bir türlü sonuca ulaşamadı. Garry Rodrigues'in 2 pozisyonu var ki... İlk yarıda bu pozisyonlarda Fenerbahçe taraftarı adeta saç baş yoldu.

İkinci yarıda Kayserispor biraz daha olumlu bir görüntü ile başladı. Emre Belözoğlu ilk yarıdan daha da kötü oynamaya başlayınca gözlerim Tolga Ciğerci'yi yoklamaya başları. Ersun Yanal da bu anlamda oyunu çok iyi okudu ve Emre'yi oyundan aldı ve onun yerine Tolga'yı monte etti.

Hasan Ali Kaldırım'ın yaptığı amatör ofsayttan çıkış hamlesi ise gülünç. O kadar kritik bir ara pasta, oyuncunun ayağından top çıkarken kaçamazsın. Madem ki ofsayttan kaçmak istiyorsun, top gelmeden önce onu sezeceksin. Maçın genel havasına baktığımız zaman da zaten Emre'den sonra en kötü futbolu oynayan isim Hasan Ali Kaldırım'dı.

Bülent Uygun'u da tebrik etmemiz lazım. Fenerbahçe'yi iyi ezber etmiş. Bülent hoca, Fenerbahçe'nin önde basacağını, arkada boşluk vereceğini hesaplamış. Takımını da buna göre hazırlamış. Sonucunda da Kayserispor istediğini aldı.

Hakem Arda Kardeşler de oyunu çok iyi kesti. Tebrik etmek gerek(!) Akıcı futbol oynanmasına kesinlikle müsaade etmedi.

Galatasaray maçında verilen bir penaltı vardı. Ne oldu da o penaltı verildi, bu maçta Fenerbahçe'nin penaltısı verilmedi, manidar. Söyleyecek söz bulamıyorum. Bu pozisyona da değinmeden geçemeyeceğim. Futbolda yenersin, yenilirsin ama adalet terazisi eşit olmalı.

Ezcümle, Fenerbahçe'nin 3 topu direkten döndü. Garry Rodrigues'in kaçırdıkları da cabası. Futbolda bir söz vardır, "Atamayana atarlar!" Tam olarak böyle oldu.

Twitter: kazarre13

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar