Regl döneminde ağrılardan kurtulmanın formülü!

Regl döneminde ağrılardan kurtulmanın formülü!
Ağrılı adet dönemleri düşündüğünüzden daha yaygın bir problemdir. Ağrılı adet dönemleri yaşıyorsanız ve adetinizin gelmesi gecikiyorsa bunu doğal yollarla halledebilirsiniz.

Adet dönemleriniz ağrılı bir şekilde gelmesi oldukça sıkıntılı bir durumdur. Adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifi ile bu dönemlerinizin daha rahat geçmesini sağlayabilirsiniz. Adet krampları neredeyse günlük yaşamınızı sürdüremeyecek seviyeye getiriyorsa sizin için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifine göz atabilirsiniz.

Şiddetli adet krampları bazı kadınların çalışmasını ve hatta günlük ihtiyaçlarını karşılamasını bile zorlaştırabilir. Neyse ki sizler için araştırdığımız adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifi ile çareyi evinize kadar getirmiş olacaksınız. Kabak çekirdeğinden uçucu yağlara kadar adet söktürücü birçok besin bulunmaktadır.

Bitkisel çaylar her zaman potansiyel sağlık sorunları için kullanılmaktadır. Üstelik lezzet olarak oldukça iyidir. Adet dönemleriniz düzensizse adet söktürücü çaylardan ve adet söktürücü besinlerden faydalanabilirsiniz.

Bu haberi de okudularHünnap meyvesi nedir? Hünnap meyvesinin faydaları nelerdir?

Adet dönemlerinizi düzene sokmak için adet söktürücü çaylar ve adet söktürücü besinler…

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil çayı antienflamatuar özelliklere sahip hafif baharatlı bir çaydır. Bu anti-enflamatuar çayı demlemek için taze veya kurutulmuş zencefil veya zencefil tozu kullanabilirsiniz. Kaynar suya bir çay kaşığı ekleyin ve 5 ila 7 dakika boyunca demlenmesini bekleyip tüketebilirsiniz.

BioMed Central'da yayınlanan bir çalışmada, menstrüel kramplar için zencefilin adet üzerindeki üzerindeki etkileri incelenmiştir. Fitoterapi Araştırması sonucunda zencefilin adet söktürücü etkisinin yanında adet kramplarını da azalltığı ortaya çıkmıştır.

AHUDUDU YAPRAĞI ÇAYI

Ahududu yaprağı çayı, kırmızı ahududu bitkisinin yapraklarından yapılır. Avrupa'da geleneksel tıp uygulamalarında kadınların sağlığı için uzun zamandan beri kullanılmaktadır. Çay, meyveli ve ekşi siyah çayınkine benzer sağlam bir lezzet sunar. Tamamen gövdeli bir çaydır ve nefis tatlı bir aroma sunar.

Çay, kramplara neden olabilecek kas spazmlarını azaltmaya yardımcı olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ek araştırmalara göre, kırmızı ahududu yaprağı çayı, bitkisel rahmi güçlendirmek ve aşırı kanamayı önlemek için kullanmaktadır.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı, papatya bitkisinin narin çiçeklerini sıcak suya akıtmak suretiyle yapılır. Papatya çayı, doğal sakinleştirici ve yatıştırıcı etkileri ile ünlü şifalı bir bitkidir. Papatya çayı kapsamlı bir şekilde araştırılmış ve uyku ve rahatlamayı iyileştirmek için yararlı özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir. Papatya çayı aynı zamanda adet söktürücü etkisi ve krampları azaltıcı etkisi ile bilinir.

Papatya çayı doğal olarak kafeinsizdir, böylece yatmadan önce uykuyu arttırmak ve krampları azaltmak için tüketebilirsiniz.

Papatya çayı, sinir sistemindeki kimyasal reaksiyonları tetikleyerek kan basıncını ve stresi azaltmaya yardımcı olur. Çay ayrıca, enflamasyonu azaltmaya ve gevşemeyi arttırmaya yardımcı olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar