Razi Canikligil ve Zafer Şahin tartışmasının ardından CNN Türk özür diledi

Razi Canikligil ve Zafer Şahin tartışmasının ardından CNN Türk özür diledi
CNN Türk'te  Hande Fırat’ın sunduğu “Gece Görüşü” programında ABD seçimlerinin konuşulduğu sırada tartışan Razi Canikligil ve Zafer Şahin arasında gergin anlar yaşanmıştı. Yaşanan olay sonrası kanaldan yazılı bir açıklama yapıldı.

CNN Türk özür diledi

CNN Türk kanalı, dün Hande Fırat’ın sunduğu “Gece Görüşü” programında Hürriyet Gazetesi ABD muhabiri Razi Canikligil’in Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e yönelik sözleri üzerine açıklama yaptı.

CNN Türk, moeratörlüğünü Hande Fırat'ın yaptığı 'Gece Görüşü' programında Hürriyet Gazetesi ABD muhabiri Razi Canikligil’in, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e yönelik sözlerine ilişkin olarak, "Hakaretin başladığı yerde fikir ve ifade özgürlüğünden bahsedilemez, Zafer Şahin ve izleyicilerimizden özür dileriz" açıklamasını yaptı.

CNN Türk'ten yapılan açıklama şöyle:

"Kamuoyunun dikkatine

CNN TÜRK’te 5 Kasım Perşembe akşamı yayınlanan Gece Görüşü programında kurum olarak tasvip etmediğimiz bir tartışma yaşanmıştır.

Programa ABD’den Skype ile katılan gazeteci Razi Canikligil program konuklarından Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e hakaret etmiştir. Canlı yayın sırasındaki tüm uyarılara rağmen Zafer Şahin’den özür dilememiştir. Bu durum CNN TÜRK’ün yayın ilkelerini bu vesileyle bir kez daha hatırlatma ihtiyacını doğurmuştur. CNN TÜRK ekranları tüm görüş ve düşüncelere açıktır. Hangi görüşten olursa olsun herkes her konuda fikirlerini özgürce ifade edebilmektedir. Ancak hangi görüşten olursa olsun kimse bir başkasına siyasi görüşü, fikirleri, etnik kökeni, cinsiyeti, fiziksel görünüşü veya bir başka sebeple hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Hakaretin başladığı yerde fikir ve ifade özgürlüğünden bahsedilemez. Gazeteci Razi Canikligil Gece Görüşü programında Zafer Şahin’e hakaret ederek, tasvip edilemeyecek bir davranışa imza atmıştır. Yaşanan bu olay nedeniyle başta Zafer Şahin olmak üzere programın diğer konukları ve izleyicilerimizden özür dileriz.

Kamuoyuna duyurulur.

CNN TÜRK"


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar