Ramazan gelmeden pidelere de zam geldi! İşte yeni fiyatlar

Ramazan gelmeden pidelere de zam geldi! İşte yeni fiyatlar
Ramazan ayı gelmeden gözler pide fiyatlarına çevrildi. İstanbul'da 365 gram sade pide 4, yumurtalı 410 gram pide 5 liradan satılacak.

İstanbul’da fırıncılardan edinilen bilgilere göre, un, işçilik ve enerji fiyatlarındaki artışla birlikte bu yıl iftar sofralarında yer alacak pide fiyatlarına yüzde 10-15 oranında bir artış söz konusu. Geçen yıl kilosu 10 lira olan pidenin, illere göre farklılık göstermekle birlikte bu sene kilosunun 11-11,5 lira arasında olması bekleniyor. Böylelikle 365 gram sade pide bu sene 4 liradan satışa sunulabilecek. Fırıncılar, 250 gramdan aşağı pide olmayacağına işaret etti.

"KİLOSU 11.5 LİRAYI AŞMAYACAK"

Haber 7'nin haberine göre, Ramazan pidesinde fiyatların, şehirlere göre değişiklik gösterdiğine işaret eden fırıncılar, "Pide fiyatlarının kilosu 11.5 lirayı aşmayacak" açıklamasında bulundu. Ekmek işverenleri sendikasından edinilen bilgilere göre, İstanbul’da esnaf tarafından satılacak 365 gram sade pide fiyatı 4 lira olarak belirlendi. Yumurtalı, susamlı 410 gram pide de 5 liradan satılacak. Sendika yetkililerine göre, esnaf için geçerli olan söz konusu tarifeye tüccarların da uyması yönünde fikir birliğine varıldı.

"BELİRLENEN TARİFEYE UYMASI..."

Bu konuda İstanbul Valiliği’nde düzenlenen ve Ticaret Odası’ndan temsilcilerin de katıldığı toplantıda tüccarların da belirlenen tarifeye uyması yönünde bir kanaat oluştu. İstanbul’da geçen yıl Ramazan ayında 350 gram pide 3 lira, 400 gramı 4 liradan satılmıştı. Yine Ankara’da 275 gram pide 2,5 lira, İzmir’de 300 gramı 3 lira, Bursa’da 200 gram pide 2 liradan satışa sunulmuştu.

RAMAZAN'DA ETE ZAM YOK

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, 2021 Ocak ayı itibariyle et ve tavuğa 3 TL fiyat artışı yapıldığını belirterek, Ramazan ayında vatandaşın zamsız et yiyeceğini açıkladı. Et fiyatlarındaki son durumu aktaran Yardımcı, kıymanın 60 TL, kuşbaşının 65 TL, tavuğun 15 TL'den satıldığını söyledi.

TAVUK ZAMMI İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRECEK 

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, 2020 yılında ete zam yapılmadığını hatırlatarak, 2021 yılı ocak ayı itibariyle ete ve tavuğa 3 TL zam yapıldığını anlattı. Yardımcı, 2021 yılı itibari ile kıymanın kilosunun 60 TL, kuşbaşı 65 TL, antrikot 85 TL, bonfile 100 TL, konturfile 80 TL, kuzu but 75 TL, kuzu pirzola 110 TL, kuzu kol 70 TL, tavuk 15 TL, kanat 32 TL, but baget 20 TL, but incik ve kelebeğin kilosunun 24 TL'den satıldığını açıkladı. Ramazan ayında ete zam yapılmayacağını vurgulayan Yardımcı, tavuğa da zam yapılmaması için birtakım görüşmeler yapacaklarını aktardı.

SENE BAŞINDA 3 TL'LİK ARTIŞ OLDU

Etin temel gıda maddesi olduğunu belirten Osman Yardımcı, birçok ürüne yüzde 100 zam yapıldığını, ete sene başında yapılan 3 TL'lik artışın çok olmadığını vurguladı. Geçen sene Ramazan ayında ete zam yapmadıklarını hatırlatan Yardımcı, “İnşallah bu sene Ramazan ayında zam yapmayı düşünmüyoruz. Anormal bir artış olmadığı müddetçe bu sene vatandaşa zam yapmadan et yedireceğiz. Kıyma geçen sene 57 TL'ydi, bu sene 60 TL yaptık. Geçen sene 62 TL olan kuşbaşı bu sene 65 TL oldu" dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar