Rahmi Turan: "Demokrasinin yok edildiği bir ülkede..."

Rahmi Turan: "Demokrasinin yok edildiği bir ülkede..."
Rahmi Turan AKP'yi hedef alarak iktidarın siyasi politikalarını eleştiren bir yazı kaleme aldı. Turan, "Demokrasi, hukuk düzeni ve yargı bağımsızlığının yok edildiği bir ülkede şahlanmak şöyle dursun, emeklemek bile mümkün olmaz!" ifadelerini kullandı.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı ve AKP iktidarını siyasi politikalarını eleştirdi. Turan yazısında, "Bu çöküş neden? Çünkü AKP iktidarının ekonomi dahil, hayati önemdeki konularda bilgisi zayıf! Görev tayininde liyakat esas alınacağı yerde, yandaşlık, eş-dost ve mutlak itaat aranıyor" sözlerini kullandı. 

Rahmi Turan'ın 'Aklımızla alay' başlıklı yazısı:

“Türkiye bir şahlanış döneminin başında! Güzel günlerden geçiyoruz!”

Yaşasın! Ne güzel lâflar bunlar! Peki, kim diyor bu güzel sözleri? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay söylüyor!

Bahsettiği şahlanma gerçek mi? Bence değil! Hatta hayal bile değil! Fuat beyefendi ne kadar pembe tablolar çizerse çizsin, başta tarım olmak üzere, sanayi, ticaret ve iş hayatı, kısaca tüm ekonomimiz çökmek üzere…

Bu çöküş neden? Çünkü AKP iktidarının ekonomi dahil, hayati önemdeki konularda bilgisi zayıf! Görev tayininde liyakat esas alınacağı yerde, yandaşlık, eş-dost ve mutlak itaat aranıyor.

Yaptırılan görkemli saraylar, lüks ve israf, ülkeyi her geçen gün biraz daha çıkmaza sürüklüyor. Demokrasi, hukuk düzeni ve yargı bağımsızlığının yok edildiği bir ülkede şahlanmak şöyle dursun, emeklemek bile mümkün olmaz! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Bey sanıyorum aklımızla alay ediyor! 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar