Rahmi Turan: "Bayram yapmaya hakkınız var mı?"

Rahmi Turan: "Bayram yapmaya hakkınız var mı?"
Sözcü yazarı Rahmi Turan, ülkenin ekonomisinin iyi olduğunu söyleyenlere karşılık olarak, yoksul sayısına dikkat çekti. Turan bayram kutlaması için, "Belki vatandaş olarak bizim var ama memleketi bu hale getirenlerin hakkı yok!" ifadelerini kullandı.

Rahmi Turan bugünkü köşe yazısında, açlık sınırında yaşayan insanların olduğuna vurgu yaparak, iktidarın uyguladığı politikaları eleştirdi. Turan, "Ekonomisi iyi giden bir ülkede bu kadar fukara olur mu? Suriyeli sığınmacılara gösterilen şefkat, bizim vatandaşlarımıza gösterilmiyor" ifadelerini kullandı. 

Rahmi Turan'ın yazısından ilgili kısım şöyle: 

Bugün bayram…

Peki, bayram yapmaya hakkımız var mı? Belki vatandaş olarak bizim var ama memleketi bu hale getirenlerin hakkı yok! Ülkede açlık sınırında yaşayan 20 milyon insanımız var. 20 milyon da yoksulluk içinde…

Bu tablo kimin eseri? Ekonomisi iyi giden bir ülkede bu kadar fukara olur mu? Suriyeli sığınmacılara gösterilen şefkat, bizim vatandaşlarımıza gösterilmiyor. Onlara tanınan imkânlar, bizimkilere tanınmıyor! İktidar yandaşları milyoner sayısını arttırmakla övünüyor! Oysa bir yönetim yoksullukla savaşı kazanırsa başarılı olur ve övünmeyi hak eder. 

Devlet pastasını yandaşlara ikram ederek zengin sayısını arttırmak, milletin “a….”sına koyanları ballı ihalelerle milyarder yapmak başarı değildir!

Yaşanan tüm acılara rağmen “Kurban Bayramı'nız dilerim kutlu olur.” 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar