Radyo programında skandal sözler! Afganlar yerine, Ukraynalı...

Radyo programında skandal sözler! Afganlar yerine, Ukraynalı...
Ege'de Son Ses isimli radyoda sunuculuk yapan Murat Karakaş, Afgan mültecilerin Türkiye'ye göç akını başlatmasını çirkin sözlerle yorumladı.

"Ege'nin doğru dürüst sesi!" sloganı ile yayım yapan Ege'de Son Ses isimli radyoda skandal sözler sarf edildi. Murat Karakaş isimli radyo programcısı Afgan mültecilerin Türkiye'ye göç akını başlatmasını çirkin sözlerle yorumladı. Afganistanlı mültecileri "erkek ve sakallı" oldukları için Türkiye'de istemeyen Murat Karakaş, Ukraynalı kadın mültecilerin gelmesi durumunda ise evinde misafir edeceğini söyledi.

"SAKALLI SAKALLI LEŞ GİBİ"

Karakaş, programda mülteci göçü hakkında şu yorumlarda bulundu; "Aslında Ukrayna’dan bayan mülteciler gelse o zaman hepimiz evimizde konuk ederiz aslında. Gidiyor Afganistan... Sakallı sakallı leş gibi Ukrayna’dan böyle, ne derler… Neyse tanımı burada kullanmayayım, bayan mülteciler gelse daha güzel olmaz mı?"

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN AÇIKLAMA 

Programda “Ukrayna'dan bayan mülteciler gelse o zaman hepimiz evimizde misafir ederiz. Afganistan'dan geliyorlar. Sakallı sakallı leş gibi" şeklinde ifadeler kullanan Karakaş'ın sözleri tepkilere neden oldu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu tarafından yapılan “Özür bekliyoruz” başlıklı yazılı açıklamada, gazetecilik ülkelerinin çiğnenmesine müsaade edilmeyeceği vurgulanarak, “Egedesonses adlı internet sitesinde, kendisini gazeteci olarak tanıtan Murat Karakaş adlı kişi, kadınlar ve mülteciler hakkında hiçbir şekilde kabul edilemeyecek ifadelerde bulunmuştur. Irkçı, cinsiyetçi, aşağılayıcı dil asla kabul edilemez. 

Yayıncılık ve insanlık ilkelerinin çiğnenmesi çok üzücüdür. ‘Gazeteciyim’ diyen kişilerin her şeyden önce meslek etik ve değerleri üzerinde taşıması şarttır. Kendisinden mesleğimiz ve tüm haksızlığa uğrayan kişiler adına özür bekliyor, kentimizde, bölgemizde yayıncılık ve gazetecilik ilkelerinin çiğnenmesine müsaade etmeyeceğimizi duyuruyoruz” denildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar