Putin'den Trump'ı kızdıracak açıklama

Putin'den Trump'ı kızdıracak açıklama
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestoları değerlendirdiği konuşmasında ABD Başkanı Trump'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu. Putin, "ABD'deki protestolar, ülkede derin iç krizler olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'de devam eden protestoları değerlendirdi. Kremlin'de yapılan röportajda konuşan Putin, ABD'de Donald Trump'ın göreve başlamasından bu yana bir iç krizin gözlemlendiğini belirterek, "ABD'de olan, bazı derin iç krizlerin tezahürüdür" dedi. Trump'ın seçimi kazandıktan sonra muhalefetin 'sahte hikayeler' icat ettiğini ifade eden Putin, "Açık ve demokratik şekilde kazandıktan sonra yenilenler, meşruiyetini sorgulamak için her türlü sahte hikayeyi icat etti" ifadelerini kullandı.

"TARAFLAR ÇIKARLARINI İNSANLARINKİNDEN ÜSTÜN TUTUYOR"

Putin, ABD'nin politik sisteminin en önemli sorununun kaynağını da açıkladı. Putin, ABD'de siyasi partilerin ve tarafların, kendi çıkarlarını halkın çıkarlarından üstün tuttuğunu ifade ederek, "Bana göre problem, tarafların kendi çıkarlarını insanlarınkinden üstün tutması" dedi.

"DÜNYADA BİR NUMARAYIZ"

Vladimir Putin, Rusya'nın yeni silah tiplerin geliştirilmesi konusunda ilk sırada olduğunu iddia ederek "Sadece mevcut silahlanma potansiyelimizi modernize etmiyoruz, yeni kompleksleri de devreye sokuyoruz. Bu anlamda, bu göstergeyle dünyada bir numara olduğumuz söylenebilir." dedi.

Askeri alanda önde gelen ülkelerin hipersonik silaha sahip olmadıklarına da dikkati çeken Putin, "Ortaklarımız bu silaha sahip olduklarında, biz büyük ihtimal bu silahlarla mücadele araçlarına sahip olacağız." ifadesini kullandı.

PUTİN İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI HAKKINDA MAKALE YAZDI

Bu yıl 2. Dünya Savaşı'nda Sovyet kuvvetlerinin Nazi ordusuna karşı kazandığı zaferin 75. yıldönümü kutlanıyor. Bu vesile ile Kızıl Meydan'da 9 Mayıs'ta yapılması gereken askeri geçit töreni yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle 24 Haziran'da gerçekleşecek. Rus lider daha önce basın mensuplarına 2. Dünya Savaşı hakkında makale yazma niyetinde olduğunu açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin'in 2. Dünya Savaşı hakkında makale yazdığını, yazının ne zaman yayınlanacağı konusunda ise Putin'im karar vereceğini belirtti. Peskov, "Makale hazır. Yayınlama tarihi ile ilgili kararı Başkan kendisi verecek" diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar