Profesör de bunu yazarsa... "Bu metin çok kan dökecek"

Profesör de bunu yazarsa... "Bu metin çok kan dökecek"
İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin tartışmalar ülke gündemindeki yerini korurken, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun "kan dökülecek" mesajı tepki çekti.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “kan dökülecek” mesajıyla tepki çekti.

Milat gazetesinde konuşan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “4 ve 45. maddede ‘çocuk aile tarafından baskı görüyorsa ailesinin elinden alınır’ diye bir ifade var. Cinsel yönelim kendiliğinden oluşmuyor, medyayla; iletişim araçlarıyla, televizyon dizileriyle, reklamlarla, sosyal medyayla çocukları teşvik edip özendiriyorlar. Mesela çocuk henüz 12-13 yaşındayken ’Ben cinsiyet değiştirme ameliyatı olacağım’ dediğinde aile buna karşı çıkarsa 4 ve 45. maddeye göre devlet çocuğu ailenin elinden alıp cinsiyet değiştirme ameliyatını da SGK’ya ücretsiz yaptırabilir” dedi.

Ebubekir Sofuoğlu’nun Milat gazetesindeki demecini sosyal medyada “Bu metin çok kan dökecek” mesajıyla paylaşması dikkat çekti.

Sofuoğlu sosyal medyada şunları yazdı:

“Çok okudum, kafa patlattım. Bu lanet sözleşme kan dökülecek gizli tuzaklarla dolu. Sözleşmenin tamamını, DİKKATLE okuduğunuzda bunu anlıyorsunuz

İstanbul Sözleşmesini OKUMADIĞINIZI SİZ BİLİYORSUNUZ. Bari bu metni okuyun.

NASIL UYARAYIM ARTIK BİLMİYORUM

BU METİN ÇOK KAN DÖKECEK”

İşte o mesaj:
tweet1-002.jpg

AKP KURUCUSUNDAN TEPKİ

Ebubekir Sofuoğlu’nun sözlerine AKP Kurucusu Ayşe Böhürler’den tepki geldi.

Ayşe Böhürler “Hocam ne demek bu! Siz üniversitede sosyoloji hocasınız... Bunlar nasıl ifadeler, siz akademisyen olarak bilgiye, fikir ayrılığına böyle mi bakıyorsunuz? Makul olanı, konuşarak bir yere gelmeyi teşvik etmek yerine neden böyle yazıyorsunuz” diye karşılık verdi.

İşte o mesaj:
tweet2-002.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar