Prof. Sofuoğlu'nun "Şeytanın peygamberleri" ilan ettiği ünlü isimler kim?

Prof. Sofuoğlu'nun "Şeytanın peygamberleri" ilan ettiği ünlü isimler kim?
Katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için "Neredeyse fuhuş evleri" diyen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, bu kez felsefe için yaptığı yorumla sosyal medyada olay oldu.

Felsefecileri hedef alan Sofuoğlu, "Biri (Aristo) Allah yaratmadı diye, diğeri (eşcinsel Platon) de Allah yaratmadı İDE'lerden baka baka yaptı diye Rabbimin hukukuna hücum ediyor ama biz görüşümüzü söylemeyeceğiz öyle mi?

Allahın hukukuyla ilk savaşan Şeytan ve O'nun yaratmasını inkar şeytani söylem değil midir? Daha çok şeyler açıklayacağım İnşaAllah.

sofuoglu-ic.jpg

Allahın nasıl, gönderdiği Peygamberler ve kitapları varsa, Şeytanın da Peygamberleri (haşa) Aristo, Platon, Sokrates gibi sapıtmış filozoflar, kutsal kitapları da onların felsefi eserleridir. İmanızı kaybedersiniz, felsefeden uzak durun."

Prof. Sofuoğlu'nda tepki gösterenlerden biri de ünlü ekonomist Prof.Dr. Özgür Demirtaş oldu. 

ozgur-demirtas-ic.jpg

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar: Bu sözlere inanmayın. Felsefe okuyun, anlayın. Felsefe okumayan toplumlar sorgulamaz, kandırılır, sefil olur, aç kalır. Ayrıca bu kişinin söylediği de yalan. Bu adam felsefe okuduysa niye imanı hala yerinde? Okumadıysa nereden biliyor?" dedi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar