Milyonlarca emeklinin beklediği haberi verdi: EYT için kritik tarih açıklandı

Milyonlarca emeklinin beklediği haberi verdi: EYT için kritik tarih açıklandı
İktidar kanadının harekete geçip 3600 ek göstergenin tamamlanmasıyla birlikte gözler Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılacak çalışmaya çevrilmişti. Prof. Dr. Volkan Öngel, EYT için kritik tarihi açıkladı.

EYT İÇİN KRİTİK TARİH AÇIKLANDI

AKP iktidarı, ekonomideki kötü gidişatın ve enflasyonun üst sıralara tırmanmasının ardından, milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek göstergeyi hayata geçirmişti. 3600 ek gösterge düzenlemesi sona ererken, AKP''den şimdi de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yeni adım geliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz ve EYT de önümüzde" sözleriyle EYT konusundaki çalıma yapıldığını belirtmişti. Vedat Bilgin''in açıklamasının ardından gözler EYT düzenlemesine çevrildi. EYT için kritik tarih belli oldu.

Belirlenen 6 adımlı yol haritasının yaz aylarında tamamlanarak Ekim ayı sonuna doğru meclisin ilgili komisyonuna sunulmasının mümkün olduğunu söyleyen, Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel şunları aktardı:

“Özellikle 3600 ek gösterge, asgari ücret, memur ve emekli aylıklarındaki iyileştirmeler temelinde şekillenmeye devam eden enflasyonun yol açmış olduğu gelir tahribatına yönelik önlem çalışmaları için EYT düzenlemesi büyük etki oluşturabilir. 6 adımlı yol haritasının yaz aylarında tamamlanarak Ekim ayı sonuna doğru Kasım gibi meclisin ilgili komisyonuna sunulması mümkün.”

‘EYT DÜZENLEMELERİ YIL SONUNA KALMADAN BİTEBİLİR’

“EYT sorununun çözülmesi ile birlikte sigortalılar emekli olarak emekli maaşı ve diğer sosyal yardımları almaya hak kazanacaklar. Böylece vatandaşlarımızın alım güçleri üzerinde olumlu etkileri görülecek ve ekonomik alanda devletin transfer harcamaları yolu ile daha fazla kişiyi desteklemesi mümkün olacak. Bu noktada hem bu avantajlar göz önüne alındığında hem de gerek Sayın Cumhurbaşkanı gerekse de ilgili Bakanların açıklamaları temelinde halkın ekonomik sıkıntılarına çare bulacak yeni tedbirlerin hızlıca hayatı geçirileceği öngörülebildiğinden EYT ile ilgili düzenlemelerin de yıl sonuna kalmadan bitmesi mümkün.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar