Prof. Dr. Uludüz'den baş ağrısı uyarısı: Ağrı kesicilerle geçmeyen baş ağrısı Kovid-19 belirtisi olabilir

Prof. Dr. Uludüz'den baş ağrısı uyarısı: Ağrı kesicilerle geçmeyen baş ağrısı Kovid-19 belirtisi olabilir
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, çocuk ve gençlerde ağrı kesici alınmasına rağmen geçmeyen baş ağrısının korona virüs belirtisi olabileceğini söyledi.

Baş ağrısında "korona virüs" uyarısı

Dünya Baş Ağrısı Derneği Komite Direktörü, Nöroloji Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, korona virüste görülen baş ağrısının migren ya da gerilim tipi baş ağrısından farklı olduğunu söyledi.

Uludüz açıklamasında şunları kaydetti:

"Ağrı, bütün başı tutuyor, ağırlık hissi oluşturuyor, gözlere kadar vuruyor ve ağrı kesici ile geçmiyor, uykuyu dahi etkileyen bir baş ağrısıdır. Yani daha önce yaşamadığınız şiddette bir baş ağrısı yaşarsınız. Özellikle genç ve çocuklarda bunu önemsemek gerekiyor. Kovid baş ağrısı migrenden daha farklıdır. Çift taraflı, bütün başı tutan, ağrı kesiciye rağmen azalmayan, dirençli bir ağrıdır. 72 saatten uzun sürer, bazen günlerce devam eder, günler içinde şiddeti artabilir. Kafada bir sersemlik hissi uyandırır. Migrende ise zonklayıcı bir ağrı vardır, 72 saatten kısa sürer, tek taraflıdır ve ağrı kesicilerle genelde yanıt alınır. Kovid’de ayrıca baş ağrısı ile birlikte koku kaybı çok sık görülüyor. Çünkü benzer sinirler, yan yana giden sinirleri tuttuğu için, trigeminal sinir dediğimiz ağrı sinirini tuttuğu anda, yanındaki koku siniri de etkileniyor ve koku kaybı da bu hastalarda sıkça görülüyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar