Özgür Demirtaş’tan EYT yorumu: Çözüm için hükümete seslendi

Özgür Demirtaş’tan EYT yorumu: Çözüm için hükümete seslendi
Finans ve ekonomi uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, EYT meselesi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Demirtaş EYT için, “EYT’li olarak bir hak talebinde bulunan vatandaşlarımız bu taleplerinde bana göre haklıdırlar. Primini ödeyen herkes istisnasız bir şekilde hakkını almalıdır” dedi.

PROF. DR. ÖZGÜR DEMİRTAŞ, EYT'NİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HÜKÜMETE SESLENDİ

Milyonlarca vatandaş, prim gününü doldurduğu halde yaş akdinden dolayı emekli olmak için bekliyor. Hükümetten ve muhalefetten bu duruma karşılık söylemler gelse de EYT meselesi daha çözülmüş değil.

Resmi Twitter hesabından EYT meselesi ile ilgili görüşlerini bildiren Özür Demirtaş, şunları aktardı:

“Adalet açısında bir hak verilmişse geri alınmamalıdır. Kanun değişiklikleri yapıldığında bu değişiklikler asla geriye doğru işletilmemelidir. Lafın kısası alınmış hak alınmıştır. Benim anlayışıma göre EYT’ye bu yönden bakmamız gerekmektedir. Dünya popülist politikacıların elinde kavrulmuş durumda. Sosyal güvenlik sistemlerinin tamamına yakını batık. Ben bunu böyle ifade edince ‘devletler batmaz’ diyecekler çıkacaktır. Evet devletler batmaz ama halkları fakirleşir. Politikacılar oy uğruna her sözü verip harcamayı yaparlar. Ancak yenilen yemeğin hesabı geldiğinde kasada para kalmamıştır. Bunun üzerine karşılıksız para basılarak ödeme yapılır. Ödemeyi alan halk önce sevinir ama o karşılıksız basılan paralar o halka daha sonra enflasyon olarak döner. Kısa dönem karı için bir ömür eziyet çekmek zorunda kalırsınız. EYT’li olarak bir hak talebinde bulunan vatandaşlarımız bu taleplerinde bana göre haklıdırlar. Primini ödeyen herkes istisnasız bir şekilde hakkını almalıdır. Devlete göre emekli olmak için genç olarak görülen bir çalışan sektör için yaşlı görünüp mağdur oluyorsa bu kabul edilemez. Ancak size söylenmeyeni yine ben söyleyeyim. Dünya sosyal güvenlik sistemleri batmış durumda ve popülist siyasetçilerin yatacak yerleri yok.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar