Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve müsilaj ilişkisi açıklaması

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve müsilaj ilişkisi açıklaması
İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden deprem ve müsilaj arasında bir ilişki olup olmadığına dair sorulara açıklık getirdi.

Bir deprem ülkesinde yaşamanın verdiği tedirginlikle yaşanan pek çok gelişmeyi depreme bağlayan bazı sosyal medya kullanıcılarının Marmara denizinde görülen müsilajın depremle bir ilişkisi olup olmadığına dair sorularıyla karşılaşan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

Yaşanan müsilaj tehlikesinin depremle ilişkisi olmadığını söyleyen Görür, kirliliğe dikkat çekerken Kanal İstanbul'la ilgili de açıklamada bulundu. 

İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün o paylaşımları:

"Arkadaşlar, Marmara’daki müsilaj oluşumunun depremle ilişkisini soruyorsunuz. Bir ilişkisi yok. Bu Marmara’nın kirlenmesiyle ilgili. Bu denize Karadeniz’den aşırı kirletici yük geliyor. Bunun dışında Marmaranın etrafındaki yerleşim alanlarından da atık deşarjı yapılıyor.

(İstanbul’da arıtma yapılıyor). Bu atıklar denizdeki canlılar için besin kaynağı oluyor ve zaman zaman sıcaklığa da bağlı olarak plankton ve alg patlamalarına neden oluyor. Bugün gördüğümüz bu. Çözüm, kirliliğin azaltılmasıdır. Deniz suyunun sıcaklığının düşmesiyle bu olay geçici olarak bitecektir. 

Asıl kirletici kaynak Karadeniz’dir. Bu olaydan çıkartacağımız ders Kanal İstanbul’u asla yapmamak olmalıdır. Aksi halde Marmara uzun dönemde kaybedilir ve etrafındaki yaşam sıkıntılı olur. Sevgiyle."

naci-gorur-ic.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar