Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın son açıklaması şaşkınlık yarattı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın son açıklaması şaşkınlık yarattı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tam kapanmanın vaka sayılarını nasıl etkilediğini değerlendirdi. Ceyhan, "İnsanları eve kapatmanın doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum" ifadelerine yer verirken, daha önceki açıklamalarında ise tam kapanmanın şart olduğunu ifade etmişti.

Çağla Şikel ile Yeni Bir Gün programına konuk olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kısmi kapanmaların vaka sayılarını nasıl etkilediğini değerlendirmenin zor olduğuna dikkat çekti. Önceki açıklamalarında, kapanmaların şart olduğunu söyleyen Ceyhan'ın  "İnsanları eve kapatmanın doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum" sözleri şaşkınlık yarattı. Ceyhan, birkaç günlük kapanma ve sokağa çıkma yasaklarının faydadan çok zarar getirdiğini de ifade etti.

"DIŞARIYA ÇIKSA BULAŞ RİSKİ DAHA AZ OLACAK"

Ceyhan, "Bu kişi dışarı çıkıyor, kalabalık iş yerinde çalışıyor, toplu taşıma aracına da biniyor ve neticede virüsü oradan alıp eve geliyor. Dışarıya çıksa bu insanlar bulaş riski daha az olacak. Ama evde kaldıkları için, kapalı bir ortamda 'alın birbirinize virüsü bulaştırın' deniyor" ifadelerini kullandı. 

agla-ic.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar