Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik aşı açıklaması!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik aşı açıklaması!
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, katıldığı televizyon programında korona virüs aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ceyhan, 60 yaş üstü gruba aşı yapmamın bir manası olmadığını belirtti.

Mehmet Ceyhan'dan kritik açıklama!

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Haber Global’da Senem Tolunay Ilgaz’ın programında korona virüs aşısına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.


"ÇİN AŞISINI ALMAK KUMAR”


Çin’in Sinovac aşısının 60 yaş üstündeki kişilerle ilgili verisi olmadığını ve aşıyı sipariş etmenin kumar olduğunu belirten Ceyhan, “Bu çalışma ile biz aşıya hazırlanıyoruz. Acaba sonuçlar beklendiğimi gibi çıkmadı onun için mi açıklanmıyor diye şüpheler de doğuyor. Kendi adıma böyle bir durumda aşılama yaptırır mıyım diye baktığımda yine de yaptırırım diyorum. Çünkü hastalık kötü seyrediyor. Bizim artık aşının etkisizliğini göze alıp bu aşıyı yaptırmak dışında çaremiz yok. Diyelim ki bu aşı etkisiz çıktı. Yarın mRNA aşıları yaptırılabilir mi? Etkisinde bir azalma olur. " dedi.

Ceyhan, Neticede düşük bir antikor düzeyi oluşturuyorsa sonraki aşının etkisini bir nokta engeller. 60 yaşın üzerinde hiçbir verisi yok bunun. Bu gruba bu aşıyı yapmak açıkçası tamamen bir kumar. Tutarsa tutar diye düşünülebilir. Yoksa onun dışında hiçbir veri yok. Sadece tek başına Çin aşısı alan biz varız. Çin’in bile 2’si hazır biri de devam eden 3 aşısı var. Buna rağmen Çin, diğer ülkelerde üretilen aşılardan da ısmarladı kendisine” şeklinde konuştu. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar