Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu: "Kahvaltı Dr. Mehmet Öz'ün alanı değil, konuşmasın"

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu: "Kahvaltı Dr. Mehmet Öz'ün alanı değil, konuşmasın"
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Beslenme konusunda uzman olan diyetisyenlere kulak vermek gerekiyor. Kahvaltı Dr. Mehmet Öz'ün alanı değil, konuşmamalı. Dr. Öz, uzmanlığını kullanarak sağlığa ve tedaviye katkı sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, TMZ Dergisi'ne verdiği bir röportajda kahvaltının gereksiz olduğunu ve yasaklanması gerektiğini ifade etti. Öz, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu yönünde çıkan dayatmaların ise tamamen reklam aldatmacası olduğunu dile getirdi.

Dr. Ender Saraç, Öz’ün ‘kahvaltı yasaklansın' çıkışına, "Öneriye katılmıyorum, kahvaltıyı kral, öğlen yemeğini prens akşam yemeğini fakir gibi yiyin" şeklinde tepki göstermişti.

İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu'dan da, Dr. Mehmet Özün, 'kahvaltı yasaklansın' sözlerine cevap geldi.

İnsanları beslenme konusunda korkutmamak gerektiğini vurgulayan Elmacıoğlu, kahvaltının bilişsel ve fiziksel gelişimi desteklediğini söyleyerek, günün en önemli öğünü olduğunu da vurguladı.

"KAHVALTI ÖZ'ÜN UZMANLIK ALANI DEĞİL"

Prof. Dr. Mehmet Öz'ün ABD'de iyi bir kalp-damar cerrahı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Elmacıoğlu, "Kahvaltı Dr. Mehmet Öz'ün alanı değil, bilmediği bu konuda konuşmamalı.  Dr. Öz, hekimliğini kullanarak sağlığa ve tedaviye katkı sağlayabilir. Ancak uzmanlık alanı dışına çıkarak diyete ve alternatif tıbba yöneldi. Bunun üzerine Amerikan halkını yanlış bilgilendirdiği ve Amerikan toplumunun sağlığını tehlikeye soktuğu için yargılandı ve yüklü miktarda tazminat ödedi. Colombia Üniversitesi'ndeki işine son verildi. Bunları hatırlatmak gerekir" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar