Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı Diyanet'e bayrak açtı! Korona aşısının neden orucu bozduğunu anlattı 

Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı Diyanet'e bayrak açtı! Korona aşısının neden orucu bozduğunu anlattı 
Diyanet'in korona virüs aşısının orucu bozmadığına yönelik açıklamasının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı'dan ezber bozan bir çıkış geldi. Bayraklı, korona aşısının neden orucu bozacağını anlattı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, COVID-19 aşısı ve diğer aşıların orucu bozmadığına dair açıklamalarda bulundu.

Bozkurt, hiçbir aşının içerisinde besleyici vitamin ve gıda içerikli bir madde bulunmadığını belirterek, "Aşının vücuda zerk edilmesi orucu bozmamaktadır fakat ihtiyatlı hareket etmek açısında iftar ve imsak arasında olunabilir" dedi.

Gün içerisinde oruçluyken COVID-19 aşısını yaptırmak zorunda olanların ya da randevusu gün içinde verilenlerin rahatlıkla aşısını yaptırabileceğini aktaran Bozkurt, "Çünkü sağlığı korumak, sağlıklı kalabilmek ve bulaşı önlemek için bu önemli bir tedbirdir. Haliyle bundan uzak durmamak için aşı olmak zorundayız. Bu aşıyı olmak zorunda olan insanlara orucun engel olmadığını hatırlatmak isterim" şeklinde konuştu.

YENİÇAĞ'DA AÇIKLADI 

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı Yeniçağ TV’de katıldığı programda son günlerin tartışma konusu olan “Korona aşısı orucu bozar mı?” sorusunu yanıtladı 

Bayraklı şunları söyledi: 

“Aşı tabiyi ki orucu bozar. Niçin yapıyorsunuz aşıyı? Siz aşının yerine su verin vücuda. Oruç bozulmaz mı? Bozulur. Eğer ağır hastaysan zaten oruç tutmayacaksın diyor Allah’ı Teâlâ. Kazaya bırakacaksın. Ama vücuda aşı veriyorsunuz ki vücuda bir şey yapmazsa bu. Bunu verir misin? Bırak şimdi aşıyı su versen bile bozulur. Dolasıyla oruç bozulur. Vatandaşa söylüyorum. Aşı yapacağı gün niyetlenmeyecek. O gün kaza edecek. Yani çünkü aşı orucu mutlaka orucu bozar. Vücuda giren herhangi bir şey orucu bozar.”

İŞTE O SÖZLER: 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar