Prens Harry son kraliyet görevleri için İngiltere’de

Prens Harry son kraliyet görevleri için İngiltere’de
Eşi Meghan Markle ile birlikte kraliyet ailesinden istifa eden Prens Harry, son görevlerini yerine getirmek üzere İngiltere’ye geldi.

Eşi Meghan Markle ile kraliyet ailesindeki görevini bırakarak Kanada’ya yerleşen Prens Harry, ‘Megxit’ öncesi son görevlerini yerine getirmek üzere İngiltere’ye geri göndü.

35 yaşındaki Sussex Dükü, 38 yaşındaki eşi Markle ile birlikte kraliyet görevlerini bıraktıklarını açıklayıp Kanada’ya yerleşmelerinden bu yana ilk resmi görevine katılmak üzere Birleşik Krallık’a bağlı İskoç kenti Edinburgh’a gitti.

"BANA ARTIK HARRY DEYİN"

Prens Harry, sürdürülebilir turizm projesi Travalyst zirvesine katıldı. Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilirken, artık kendisine 'prens' denmemesini istediği öğrenildi. Zirvenin sunuculuğunu yapan Ayesha Hazarika, seyircilere Prens Harry’yi takdim ederken, “Kendisini Harry olarak çağırmamızı istiyor. Hanımlar ve beyler, öyleyse Harry’ye kocaman bir İskoç karşılaması yapalım” diye seslendi.

Prens, Travalyst ortaklığını aralarında Booking.com, Skyscanner, Tripadvisor, Trip.com ve Visa’nın yer aldığı markalarla kurmuştu.

ÖZEL JET ELEŞTİRİSİ

Geçen sonbaharda Travalyst Amsterdam’ın açılışına katılan Harry, çevrecilik mesajı vereceği toplantıya özel jetle gitmesiyle eleştirilmişti. Eşi Meghan Markle ile birlikte de 11 gün içinde dört kez özel jet kullanması İngiliz basınında günlerce konuşulmuştu. Harry de hayatının yüzde 99’unda yolcu uçağına bindiğini ancak o dönemde ailesinin güvenliği için özel jeti tercih ettiğini söyleyerek kendini savunmuştu.

RESMİ AYRILIK 31 MART'TA

Kraliyetten ayrılıp ekonomik bağımsızlıklarını kazanmak istediklerini söyleyen Prens Harry ve Meghan Markle, resmi olarak 31 Mart’ta görevlerini bırakıyor. O güne dek katılacakları bir dizi etkinlik bulunuyor.

Prens Harry tarafından oluşturulan, gazi sporcuların dokuz dalda yarıştığı Invictus Games spor etkinliği 28 Şubat’ta pop yıldızı Jon Bon Jovi’nin katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlikte Prens Harry’nin de hazır bulunacak.

Harry ve Meghan’ın 5 Mart’ta Endeavour Fund ödüllerine birlikte katılması, Harry’nin 6 Mart’taki Silverstone araba yarışında hazır bulunması bekleniyor. Çift birlikte 7 Mart’taki Mountbatten Festivali’ne katılırken, Meghan Markle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde boy gösterecek.

SON GÖREV 9 MART'TA

Çift ardından 9 Mart’ta Kraliçe ve diğer kraliyet üyeleriyle birlikte Commonwealth Service denilen İngiliz Devletler Topluluğu resmi törenine katılacak. Çiftin resmi olarak kraliyetten ayrılığı 31 Mart itibarıyla gerçekleşecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar