Polimetre: "Davutoğlu ve Babacan'ın oy oranı şu an yüzde 10"

Polimetre: "Davutoğlu ve Babacan'ın oy oranı şu an yüzde 10"
Polimetre’nin kurucusu siyasal veri analisti M. Günal Ölçer, Davutoğlu’nun resmi olarak kurulan Gelecek Partisi ve kurulması beklenen Ali Babacan’ın partisinin oy oranını açıkladı. Ölçer, " İkisini toplamının yüzde 10 olacağını düşünüyorum" dedi.

Medyafaresi'den Hülya Karabağlı'nın haberine göre, Polimetre’nin kurucusu M. Günal Ölçer, yeni partilere ilişkin analizlerini açıkladı. Ölçer açıklamasında, "İkisinin toplamının yüzde 10 olacağını düşünüyorum.Türkiye barajı olduğun düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ölçer'in açıklamasının detayları şu şekilde:

"İKİ YENİ PARTİNİN ŞU ANDA OY ORANI YÜZDE 10"

"İkisini toplamının yüzde 10 olacağını düşünüyorum.Türkiye barajı olduğun düşünüyoruz. Bunların seçime girmeleri bir ittifak içinde olmaları gerekir. Cumhur ittifakı içinde olduğunu düşünmek şu anda söz konusu değil Millet İttifakı içinde öngörürsek seçim sonucu AKP ve  MHP için iyice hüsran olur."

İKİSİ BİRLEŞECEK!

"Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın son tahlilde birleşeceğini öngörüyoruz.  Ayrı ayrı seçime gireceklerini düşünmüyoruz. Seçim sisteminden de çok fazla ilintili olmakla beraber ayrı ayrı seçime girmeyip birlikte hareket edeceklerini görüyoruz.

Artık yürümeyen AKP iktidarını Türkiye’de güç yapan odaklar şimdi bir başkalarını iktidara getirme ihtiyacı görüyorlar. Erdoğan ve partisinin halkın nezdinde karşılığı kalmadı. Bütün analizlerimizde hiçbir biçimde seçimi kazanma şanslarının olmadığını görüyoruz."

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN 2.TURDA YÜZDE 50'Yİ BULMALARI İMKANSIZ"

"Bugün yapılacak seçimde şansları yok her geçen gün eriyorlar, kaybediyorlar. Bir şekilde seçim sistemini değiştirerek yüzde 35 ve yüzde 40 oy ve yüzde 60 milletvekili çıkaracak sisteme dönseler bile Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte yapılacağı için genel seçim özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yüzde 50’yi bulmaları imkansız görünüyor. Dolayısıyla AKP’yi iktidara getiren güçler Türkiye’de bir başkalarını iktidara geçirme çabası içinde."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar