Plajda bile kayıt yaptırılıyor! Cumhur İttifakı'ndan İYİ Parti'ye üye akını

Plajda bile kayıt yaptırılıyor! Cumhur İttifakı'ndan İYİ Parti'ye üye akını
AKP ve MHP tabandan üye kaybetmeye devam ederken, İYİ Parti'deki üye artışı sürüyor. Yeni üyelerle ilgili açıklamalrda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, partilerine katılan son 100 bin üyeden 80 bininin AKP'den geldiğini açıkladı.

Ben Haber'den Cansu Temir Aksu'nun haberine göre, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, partilerine katılan son 100 bin üyeden 80 bininin AKP'den geldiğini söylerken; İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar durumu, “Saraya kapanıp milletten kopuk olur ve milletin bu yaşamış olduğu sıkıntılara duyarsız kalırsanız hem seçmen tabanınızı kaybedersiniz hem de üye sayılarında kayıplara uğrarsınız, bu gayet doğal” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin oy oranındaki artışında garipsenecek bir durum olmadığının altını çizen Kırkpınar; “Siyaset böyle bir şey. Yani siz topluma, seçmene, millete verdiğiniz vaatleri tutar; halkın gelir seviyesinde yükselme sağlarsanız o zaman tercih sizden yana oluyor. Ama saraya kapanıp milletten kopuk, olur ve milletin bu yaşamış olduğu sıkıntılara duyarsız kalırsanız hem seçmen tabanınızı kaybedersiniz hem de üye sayılarında kayıplara uğrarsınız. Kaldı ki 2018 24 Haziran’da yeni bir dönem başladı, biz daha partimiz yokken bu dönemin çok hayırlı olmayacağını ifade etmiştik. Önce bu tip yönetim değişikliklerinde halkın refahını ilgilendiren ekonomi boyutunda aşağı doğru bir ivme yaşandı ardından da salgınla beraber bu pik yaptı. Dolayısıyla kutuplaşma üzerine kurulmuş bir sistemden alabileceğiniz %51 sizi çok mutlu edemez ve sürdürülebilir olmaz. Çünkü %49’u yok sayarsanız, onlara kulağınızı tıkarsanız 49’u bırakın kazanmayı, size oy verenler içerisinden kayıplarınız başlayacaktır” dedi.

En son Yeni Foça sahilinde, vatandaşları partiye üye yapan ve bu davranışla büyük yankı uyandıran Kırkpınar; “Her ne şartta olursa olsun, çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Kırkpınar; “Burası İzmir ve Türkiye’nin göz bebeği bir şehir. İklim olarak, coğrafya olarak, en alt gelir seviyeden en üst seviyedeki insanlara kadar herkes serinlemek için tatillerini geçirmek için sahillere yazlıklarına sahillere giderler. Kimileri hafta sonları gider, kimileri 3 ay kalır, kimileri sadece Pazar günleri gider. Dolaysıyla bizim hitap ettiğimiz kitle hafta sonu halk plajlarına giden insanlar. Büyük bir desteği de onlardan gördüğümüz için bizde dedik ki sadece oturduğumuz il-ilçe binalarında değil, aynı zamanda sokaklardaki alanlardaki faaliyetlerimizi gevşetmeyeceğiz, gerekirse gider plajda üye yaparız dedik ve yaptık” şeklinde konuştu.

“Bunun dışında İzmir’imizin üç bölgesinde dağ köyleri de var” diyerek sözlerine devam eden Kırkpınar; “Buralarda da insanlar 1 ay sonra hasata başlayacaklar. Biz aynı zamanda Bergama’nın dağ köylerine, Kiraz’ın, Ödemiş’in, Beydağ’ın dağ köylerine de gidip üyelik çalışmaları yapacağız. Bize inanan güvenen oy veren vatandaşlarımızı sadece kayıt altına alıyoruz biz, seçim hazırlıklarımız devam ediyor. İsterse 25 Haziran 2023’de olsun bu seçim, hiç fark etmez, biz bütün hazırlıklarımızı yaptık sandıklarla ilgili planlama yaptığımız programın büyük bölümünü hallettik çok az bir rakam kaldı. Sandıklarda görev yapacak üyelerimizi sandıklar ile eşleştirmeye başladık o kadar ilerledik” dedi.

İYİ Parti'nin iktidar olduğu Tire'de Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın performansını değerlendiren Kırkpınar; “Başkanımız ziraat mühendisi. Dolayısıyla bölgede çok güzel hizmetler yaptı ve güzel şeyler yapmaya da devam edecektir. Ben geçmiş dönemde yaptığım konuşmalarda şunu söyledim ‘Salih Başkan; Mansur Başkan gibi işine odaklı bir belediye başkanıdır.” Çok sık medyaya çıkmaz, çünkü kendisi iş odaklı bir insan olduğu için kamu hizmeti de gördüğü için kafasını sadece işine takan birisidir. Önümüzdeki süreçte bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerin açılışını da inşallah Sayın Genel Başkanımıza yaptıracağız” ifadelerini kullandı.

2021 yarıladığımız hatta yarıyı da geçtiğimiz dönemdeki ekonomi ve siyaset ilişkilerine dair de açıklamada bulunan Kırkpınar; “Milli gelirden İzmir’in ekonomik anlamda hak ettiğini almadığını düşünüyoruz. Milli gelire İzmir’in katkısı %11 iken, İzmir’e milli gelirden ayrılan yatırım payı %4.6 civarlarında; bu çok vahim bir şey. Çünkü İzmir üreten bir şehir, turizmi ile tarımı ile sanayisi ile. İzmir’in genç ve çalışkan bir nüfusu var; fakat bu ekonomi politikaları nedeniyle istihdamda bir daralma, mevcut ekonomik politikalara bağlı olarak alım gücünde bir düşme ve hayat pahalılığı tıpkı Anadolu’nun dört bir yanındaki vatandaşlarımız gibi İzmir’deki vatandaşlarımızı da sıkıntıya sokuyor. Siyaseten baktığımızda ise eskiden Cumhur İttfakı’nın millete bir vaadi vardı, şimdi vaat değil eski defterleri karıştırarak toplumsal kutuplaşma üzerinden siyaset geliştirme amaçlı söylemleri var. Çarşı pazara biz çıkıyoruz çiftçinin ayağına gidiyoruz, fabrikaları dolaşıyoruz, çalışan işçi kesimi ile ilgileniyoruz onların dertlerini dinliyoruz ama bu dertleri dinlemek ile kalmıyoruz aynı zamanda dezavantajlı guruplar dediğimiz bu grupların bütün temsilcileri parlamentodaki İYİ Parti Grup salonunda milletin kürsüsünden hükümete seslendiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar