Piyasalar güne böyle başladı! Dolar yine fırladı

Piyasalar güne böyle başladı! Dolar yine fırladı
Türk lirası dolar karşısındaki sert düşüşünü sürdürüyor. İstanbul serbest piyasada dolar 8,47 TL, euro 10,27 TL, sterlin ise 11,75 TL'den işlem görüyor.

Küresel piyasalarda dolar birçok ülke para birimi karşısında haftaya düşüşle başlarken, Türk Lirası'na karşı hızlı yükselişini ise sürdürüyor. Doların küresel piyasalardaki gerilemesinde, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta yapılacak para politikası toplantısında tahvil alımlarının azaltılması konusunda konuşmayacağına dair spekülasyonlar etkili oldu. Türkiye'nin risk primi 424 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi yüzde 18,09 seviyesinde.

EURO 10,27, STERLİN 11,75 

Öte yandan TL, diğer ülkeleri aksine dolar karşısındaki sert düşüşünü sürdürüyor. İstanbul serbest piyasada dolar 8,47 TL, euro 10,27 TL, sterlin ise 11,75 TL'den işlem görüyor. Gram altın 482, çeyrek altın 791, tam altın 3 bin 100 liradan satılıyor. Altının onsu ise 1778 dolar.

ÇOĞUNLUKLA NEGATİF SEYİR 

Küresel piyasaların bu haftaki odak noktasını, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları oluşturacak. Dünya genelinde geçen hafta açıklanan imalat ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin, ekonomik aktivitedeki toparlanmanın gücüne işaret etmesine karşın hafta geneline bakıldığında, pay piyasalarında çoğunlukla negatif bir seyir izlendi. Türkiye'de ise Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı enflasyon raporu piyasaların radarında olacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar