Pfizer/BioNTech Aşısının uygulama alanı genişliyor: 12-15 Yaş Arasına İzin Çıktı

Pfizer/BioNTech Aşısının uygulama alanı genişliyor: 12-15 Yaş Arasına İzin Çıktı
ABD’de, Pfizer/BioNTech'in Korona virüsüne karşı geliştirdiği aşının uygulama yaşının 12’ye düşürülmesine onay verildi.

BioNTech Aşısı İçin 12-15 Yaş Arasına İzin Çıktı

Aşı, ABD’de 16 yaş ve üzerindekilere acil kullanım ruhsatı kapsamında uygulanıyordu. Aşı üreticileri, geçen hafta tam onay sürecini başlattıklarını açıklamıştı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), acil kullanım ruhsatını 12 ile 15 yaş arası milyonlarca çocuğu içerecek şekilde değiştirdiğini açıkladı.

Bu yaş grubu için ABD’de ilk kez Kovid-19 aşısına onay çıkması, çocukları okullara güvenli bir şekilde geri döndürmek için önemli bir adım olarak görülüyor. ABD Başkanı Joe Biden, eyaletlerden aşıyı gençlere hemen ulaştırmalarını istedi.

FDA Komisyon Vekili Dr. Janet Woodcock yaptığı açıklamada, alınan kararın daha genç bir nüfusun Kovid-19'dan korunmasını sağlayarak, normale dönmeye ve salgını sona erdirmeye yaklaştırdığını söyledi. Woodcock, "Ebeveynler ve veliler, tüm COVID-19 aşısı acil kullanım onaylarımızda olduğu gibi, kurumun mevcut tüm verileri titiz ve kapsamlı bir şekilde gözden geçirdiğinden emin olabilirler" dedi.

Korona virüsüne yakalanan çocukların çoğu yalnızca hafif semptomlar geliştiriyor veya hiç belirti göstermiyor. Bununla birlikte, çocuklar ciddi şekilde hastalanma riski olmasa da taşıyıcı olarak virüsü yayabiliyorlar. Bu yaş aralığındaki çocuklar için spor etkinliklerine ve diğer faaliyetlere bağlı salgınlar yaşandı.

Pfizer'ın kıdemli aşı bilimcilerinden Dr. William Gruber, acil kullanım ruhsatının ABD'nin daha fazla bağışıklığa ulaşmasına ve Korona virüsünden tamamen arındırılmamış bir yaş grubunun korunmasına yardımcı olacağını söyledi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar