Petrolün alternatifi bulundu!

Petrolün alternatifi bulundu!
Cambridge Üniversitesi’nden uzmanlar petrolün alternatifi olabilecek yapay bir yaprak geliştirdi. Yapraklar tıpkı gerçekleri gibi fotosentez yaparak fosil yakıtlardan üretilen sentez gazını üretiyor.

Petrolün alternatifi bulundu!

Bilim insanları, günün birinde petrolün sürdürülebilir alternatifini yaratabileceğini umdukları yapay bir yaprak geliştirdi. İmitasyon yapraklar, bitkilerin güneş ışığını, karbondioksiti ve suyu enerjiye dönüştürdüğü kimyasal reaksiyon sürecini, yani fotosentezi taklit ediyor.

Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacılar cihazı, fosil yatkılardan üretilen bir gaz olan sentez gazını oluşturmak için tasarladı. Nihayetinde cihazın, petrol yerine sürdürülebilir bir sıvı yakıt ikamesinin geliştirilmesini sağlayabileceğine ya da ilaç, plastik ve gübre gibi diğer ürünlerde kullanılabileceğine inanıyorlar.

Araştırmacılar, suni yaprağın bulutlu veya yağmurlu günlerde de verimli bir şekilde çalıştığını keşfetti. Cihazın tüm dünyada kullanılabileceğine dikkat çeken Reisner, ‘’Bundan sonra yapmak istediğimiz şey, önce sentez gazı yapıp sonra da bunu sıvı yakıt üretmek. Ağır nnakliyatı, gemiciliği ve havacılığı sürdürülebilir bir şekilde güçlendirmek için sıvı yakıtlara büyük bir talep var’’ dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar