Peş peşe açıklamalar geliyor! Elektrik kesintisi isyanı

Peş peşe açıklamalar geliyor! Elektrik kesintisi isyanı
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere yurt genelinde planlı olmayan elektrik kesintileri yaşanması sosyal medyada gündem oldu. Bazı illerdeki elektrik dağıtım şirketlerinin internet sitesine de ulaşılamıyor. Öte yandan, Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için acil koordinasyon merkezi kuruldu. Enerji Bakanlığı yangın bölgelerinde planlı kesinti yapıldığını duyurdu.

Türkiye çapında birçok farklı ilde elektrik kesintileri yaşanıyor. Sosyal medyadaki mesajlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Gaziantep, Konya, Adana, Mersin, Kırklareli, Hatay, Uşak ve Manisa'dan çok sayıda 'elektrik kesintisi' ihbarı geliyor. İstanbul ve İzmir'deki elektrik dağıtım şirketlerinin internet sitelerine ve çağrı merkezlerine ise ulaşılamıyor.

PLANLI KESİNTİLER DE VAR

Ege Bölgesi'nde sabah saatlerinden bu yana yaşanan elektrik kesintilerinin bir bölümünün daha önce duyurusu yapılan 'planlı kesintiler' olduğu öğrenildi. Yatırım tesislerinin devreye alınması, arıza onarım ve bakım gibi nedenlerle yaşanan elektrik kesintilerinin ayrıntıları elektrik dağıtım şirketleri tarafından açıklandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Türkiye genelindeki elektrik kesintileri için acil koordinasyon merkezi kuruldu. Enerji Bakanlığı yangın bölgelerinde planlı kesinti yapıldığını duyurdu.

KESİNTİLER İLETİM KAYNAKLI

Yetkililer, yükselen elektrik talebi, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde ve rüzgar enerjisi santrallerinde üretimin azalmasının yanı sıra aşırı klima kullanımının da ülke genelinde tüketimi artırdığına dikkati çekerken, dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu ifade ediyor.

İşte planlı elektrik kesintisinin yaşanacağı iller ve kesintilerin bitiş saati...

İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ PROGRAMI

Arnavutköy, Avcilar, Bagcilar, Bahcelievler, Basaksehir, Bayrampasa, Besiktas, Beylikdüzü, Beyoglu, Büyükcekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Gaziosmanpasa, Güngören, Kagithane, Kücükcekmece, Sariyer, Sultangazi, Sisli, Zeytinburnu ilçelerinde genel elektrik kesintisi yaşanıyor. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre kesintilerin 1 saat içerisinde sona ermesi bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik kesintilerine ilişkin yangın bölgelerinde kontrollü kesintiler yapıldığını ve Acil Koordinasyon Merkezi kurulduğunu duyurdu.

BEDAŞ'tan yapılan açıklamada elektrik kesintilerinin arıza kaynaklı olduğu belirtildi. Açıklamada, kesintiler hakkında ekiplerin çalıştığı ve 1 saat içinde enerji verileceği belirtildi.

Gediz Elektrik de iletişim şebekesinden kaynaklı elektrik kesinleri yaşandığını açıkladı. 

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) ise Bursa'da bazı bölgelerdeki kesintilerin iletim hatlarından kaynaklı olduğunu bildirdi.

Öte yandan İstanbul, İzmir gibi şehirlerde yaşanan kesintiler arasında daha önceden duyurulan planlı kesintilerinde yer aldığı öğrenildi.

Sosyal medyada gündem olan elektrik kesintilerinin siber saldırıdan kaynaklı olabileceği iddia edilmişti. Kesintilerinden ardından BEDAŞ, CK Enerji Boğaziçi Elektrik ve TEDAŞ gibi dağıtım şirketlerinin web sitelerine de erişim sağlanamamıştı.

 

0x0-turkiye-geneli-elektrik-kesintisi-yetkililerden-pes-pese-aciklamalar-1627894411563-1.jpghhhh-008.jpg

fghf.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar