Perde arkasındaki gelişmeleri iki ünlü yazar yorumladı: Bahçeli Erdoğan'ı nasıl tuzağa düşürüyor

Perde arkasındaki gelişmeleri iki ünlü yazar yorumladı: Bahçeli Erdoğan'ı nasıl tuzağa düşürüyor
Korkusuz Gazetesi yazarı Memduh Bayraktaroğlu ile T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz aynı gün benzer satırları yazdı. İki deneyimli gazeteci de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "nasıl tuzağa düşürdüğünü" anlattı.

“Bahçeli yakın savaş ustasıdır" diyen Korkusuz Gazetesi yazarı Mehduh Bayraktaroğlu, "Erdoğan’a uzak duruşu MHP’ye kaybettirirken… AKP’nin oylarını arttırdı…Bahçeli bunu gördü ve en iyi bildiği siyaset oyununu kurmak için… Erdoğan’ın yakınına sokuldu… Artık Erdoğan, Bahçeli’nin menzilinde… Ne kadar sürer bilemem… Ama… Yakın savaş ustası Bahçeli’nin… Erdoğan’ın siyasi hayatını bitireceğinden eminim…” ifadelerini kullandı. 

Bayraktaroğlu'nun "Ve canlarım aynen öyle oldu…" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"TANSU ÇİLLER'E BAHÇELİ'DEN UZAK DUR" DEMİŞTİM

Peki bu kanaate nereden varmıştım?.. Onu da şöyle açıklıyordum… DYP Genel Başkan danışmanlığım sırasında Tansu Hanım’a, Bahçeli’den uzak durmasını… Aksi halde… Partinin içini kolayca boşaltacağını söylemiş ve şöyle demiştim: “Göreceksiniz ki hem Bülent (Ecevit) Bey’in hem de Mesut (Yılmaz) Bey’in siyasi hayatını bitirecek… Bu süreçte size de yakın durmak isteyecek amman ha buna izin vermeyin…”. Ve canlarım… Aynen öyle oldu…

"BAHÇELİ YAKIN SAVAŞ USTASI"

Erdoğan, Bahçeli’nin ağır hakaretlerine maruz kaldığı süreçte… Yani 2014 CB seçimlerinde… Tek başına % 52.5 oy almıştı… Tayyip Erdoğan Bahçeli’yi yanına aldığında ise… MHP ile birlikte ancak alabilmişti o orandaki oyu…Yarın seçim olsa… Erdoğan’ın tek başına alacağı oy %30’u bile bulamayacaktır… Ne dersiniz?.. Bahçeli’nin yakın savaş ustası olduğunu söylediğimde haksız mıymışım?..

"BAHÇELİ'NİN TUZAĞINA DÜŞECEK"

T24'den Mehmet Y. Yılmaz ise Bayraktaroğlu ile benzer satırları bugünkü köşesinde kaleme aldı. 
"Muhalefet çok büyük bir hata yapmaz ise Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin kendisi için kazdığı yüzde 50 + 1 tuzağına düşmekten kurtulamayacak" ifadelerini kullan Yılmaz'ın "Kimse bugünkü sıfatına güvenmesin" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"GİDİCİ OLDUĞUNU HİSSETMEYE BAŞLADI"

"MHP Genel Başkanı'nın tehdidinden en büyük payı çıkarması gerekenler, bugün iktidar sorumluluğu taşıyanlardır Recep Tayyip Erdoğan'ın başı öteden beri demokratik haklar ve hukuk ile hoş değildi. Ancak son zamanlarda bu kavramlarla arası giderek açılıyor ve bu da sanırım artık "gidici" olduğunu hissetmeye başlamasıyla gelişti. Hangi araştırmaya bakarsanız bakın artık seçim onun için çantada keklik değil. Muhalefet çok büyük bir hata yapmaz ise Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin kendisi için kazdığı yüzde 50 + 1 tuzağına düşmekten kurtulamayacak. Politik iç güdüleri son derece gelişmiş olan Erdoğan da bunu kuşkusuz görüyor ve tarihte kendisinden önceki bütün otokratların düştüğü hataya düşüyor: Baskıyı arttırarak iktidarını kurtarabileceğini zannetmek! Bizler için "çok şükür" onun için "ne yazık" ki bunun örneği yok. Baskıyı arttırarak iktidarda kalabileceğini zanneden, siyasi yelpazenin en sağından en soluna kadar bütün otokratlar bunu öğrendiler ama hem kendileri için, hem de ülkeleri için çok geç olmuştu."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar