Pelikan kavgası: Süheyb Öğüt, Selim Temurci'den şikayetçi oldu

Pelikan kavgası: Süheyb Öğüt, Selim Temurci'den şikayetçi oldu
Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci ile Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın eşi Süheyb Öğüt arasında "Pelikan" tartışması büyüyor.

Türkiye’de "Pelikan" ifadesini ilk kez kendisinin kullandığını iddia eden Temurci, 15 Temmuz darbe girişimi davasına ilişkin Silivri’deki mahkemede tanık sıfatıyla ifade vermek üzere yolda bulunduğu sırada emniyete çağrıldığı öğrenildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Medyanotu'nun haberine göre Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın eşi Süheyb Öğüt ile "Pelikan" yapılanmasının merkezi olduğu ileri sürülen Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği, Selim Temurci hakkında suç duyurusunda bulundu.

Temurci hakkında iddianamede yer alan suçlamalar ise şu şekilde:

"TCK 125 HAKARET

TCK 267 İFTİRA 

TCK 271 SUÇ UYDURMA

TCK 220 SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMA VE 3713 SAYILI TERÖRLE MÜCADELE KANUNU ÖRGÜT ÜYELİĞİ VE ÖRGÜTE ÜYE OLMAMAKLA BİRLİKTE ÖRGÜT PROPOGANADASI YAPMAK SUÇU"

Temurci’nin, röportajlarında kullandığı “Pelikan örgütü” gibi ifadeleri nedeniyle ifadeye çağrıldığı belirtildi.

ÖRGÜT KURMAKLA SUÇLANDI

Avukat Mehmet Sarı’nın verdiği dilekçede, Temurci’nin “hakaret”, “iftira”, “suç uydurma”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “”örgüt propagandası yapmak” suçlarından yargılanması istendi.

Temurci’nin avukatı İsa Mesih Şahin ise Temurci’nin açıklamalarında şikayetçileri ve kurumu doğrudan belirtmediği halde şikayetçilerin neden üzerlerine alındığını anlamadıklarını belirtti.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar