Payitaht Abdülhamid dizisinden Ahmet Davutoğlu'na olay gönderme!

Payitaht Abdülhamid dizisinden Ahmet Davutoğlu'na olay gönderme!
TRT'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde dikkat çeken bir sahne yayınlandı. Sultan Abdülhamid, Tahsin Paşa ve Mahmud Paşa arasında yaşanan diyalog, eski başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderme olarak yorumlandı.

TRT'de Cuma akşamları ekrana gelen Payitaht Abdülhamid dizisinde dikkat çeken bir diyalog yaşandı. İzleyiciler, Sultan Abdülhamid, Tahsin Paşa ve Mahmud Paşa arasında geçen diyaloğu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderme olarak yorumladı.  

"SONRADAN HAİN OLDU" 

Söz konusu sahnede Sultan Abdülhamid, "Hain Ahmet Paşa, hainliği sonradan lakap olarak aldı, öldükten. Bilir misiniz? Hain Ahmet Paşa, dedem Kanuni Sultan Süleyman döneminde paşaydı. Belgrad'ın fethine katılmıştı. Böğürdele'nin alınmasında yararlılık göstermişti. Sonra türlü devlet vazifelerinde bulunmuş, Mısır'a Vali olarak atanmıştı. Hasret kötüdür, hasretine yenik düştü. Niçin sadrazam olamadın diyen içindeki ses, beynini yemeye başladı. Nihayetinde Mısır'da türlü dolaplar çevirip, kendisine El Melik Ül Mansur Ahmet unvanını verip, Mısır'da sultanlık ilan etti. Dedem Kanuni Sultan Han, Ayaz Paşa'yı yolladı, kellesini aldırdı. Haseti de, kini de, divaneliği de yerin dibine girdi" dedi.

"ŞEYTANIN HİLELERİ ÇOKTUR" 

Ardından Sultan Abdülhamid sözlerine şöyle devam etti: "Peki paşalar, devletin onca makam verdiği Hain Ahmet Paşa, niçin böyle bir yola girdi, neden bu devletin içinde sürekli hain çıkar hiç düşündünüz mü? Devr-i Kanuni. Devletin en üstte olduğu zamanlar. Fetihler üst üste geliyor. Fransızları, Acemileri dize getiren bu devlette neyi paylaşamıyorlardı? Şeytanı bilir misiniz paşalar? Şeytanın hilleleri? Çoktur... Şeytan sabırlı olan, ihtiyacını kimseye söylemeyen fakiri sevmez. Şeytan ister ki fakir Allah'a isyan etsin, hırsızlık yapsın" 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar