Partilerin İstanbul il başkanları görüntülü toplantı gerçekleştirdi

Partilerin İstanbul il başkanları görüntülü toplantı gerçekleştirdi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun çağrısıyla farklı partilerin il başkanları görüntülü toplantı gerçekleştirdi. Kaftancıoğlu'nun davetine ise 3 partiden yanıt gelmedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısıyla siyasi partilerin İstanbul İl Başkanları telekonferans yöntemiyle bir araya geldi. Meclis’in 100. kuruluş yıldönümü ve korona virüsü salgını gündemiyle gerçekleştirilen toplantıya CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, TİP, Hak-Par ve Sol Parti il başkanları katıldı. AKP, MHP ve BBP il başkanları toplantı davetine yanıt vermedi. Toplantıya katılamayan HDP, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DSP ve diğer partilerin il başkanları ise daha önceden belirlenmiş programları olduğu gerekçesiyle mazeretlerini bildirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Meclis’in 100. kuruluş yıldönümü öncesi tüm siyasi partilerin bir araya gelebilmesi ve ortak sorunları aynı masa etrafında konuşabilmesi gerektiğini belirterek, “Bu toplantımız Türkiye’de toplumun tüm kesimlerinin hangi siyasi düşünceden olursa olsun özlediği bir durum” dedi.

‘KATILMAMALARI ÜZÜCÜ’

Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Meclis’in ortak sorunlar için ortak karar alma işlevini yitirmeye başladığını söyleyerek, “Hangi siyasi partiden yada düşünceden olursak olalım bir araya gelmeye, konuşmaya, ortak akılla kararlar almaya çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Salgın döneminde partilerin işbirliği içinde çalışması gerekirken bu dönemde bile hâlâ kutuplaştırma derdinde olan bir iktidar var. Ne salgın hastalık ne 23 Nisan bu iktidarı diğer partilerle bir araya getiremiyor. Bugün bu toplantıya katılmamaları da toplumsal birlik ve beraberliğimiz adına üzüntü verici” diye konuştu.

Kaftancıoğlu, bu toplantının bir başlangıç olması gerektiğini de vurgulayarak, “İstanbul’da farklı siyasi partilerin il başkanları olarak bu toplantıları gelenekselleştirelim. Kimi zaman siyaset dışı da olsa birbirimizin halini hatırını sormak, diyalog kurmak için buna hem bizlerin hem toplumun çok ihtiyacı var” diye ekledi.

‘PARTİZANLIKTAN KURTULMALIYIZ’

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Sevim de toplantı daveti için CHP’li Kaftancıoğlu’na teşekkür ederek, şunları söyledi: “Biz siyasi partiyiz. Siyasi partiler amaç değil araçtır. Bu ülkeye ve insanımıza hizmet için. Partimizin alacağı oyları değil bu ülkede yaşayan insanların geleceklerini, mutluluklarını ön planda tutan bir anlayışı önemsiyoruz. Partizanlık anlayışından kurtulmalıyız. Partizanlığı ortadan kaldırmadan birbirimize selam verebilerek mutlu ve huzurlu yaşamamız çok kolay gözükmüyor. Bu anlamda bu görüşme çok değerli.”

‘EKMEK YARDIMINA MÜDAHALE EDEN ZİHNİYET’

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da şöyle konuştu: “Bir arada olup bunları konuşuyor olabildiğimiz için son derece mutluyum. Bu sıkıntılı dönemde bile kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı dil maalesef devam ediyor. Ekmek yardımı yapan belediyelere dahi müdahale eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Milli egemenliğin 100. yılında bu tür toplantılara, diyaloglara hepimizin ihtiyacı var.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar