Partide o isminin bulunmasından rahatsız oluyorum demişti... Muharrem İnce'nin her Cuma birlikte namaza gittiği CHP'li kim

Partide o isminin bulunmasından rahatsız oluyorum demişti... Muharrem İnce'nin her Cuma birlikte namaza gittiği CHP'li kim
Eski CHP milletvekili Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısıyla CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurmuştu. Partiden ayrılma gerekçelerini sayarken de birkaç isme Atatürk üzerinden göndermelerde bulundu.

Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, İnce'nin istifasının ardından dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 

Sarıkaya "Taban kırma…" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"CUMHUR İTTİFAKI İLE SÖYLEM BİRLİĞİ"

Dün ayrılan İnce’nin CHP’den kopma gerekçelerine bakıldığında da CHP tabanının hoşuna çok gitmeyen, daha çok Cumhur İttifakı bileşenleri tarafından dile getirilen söylemi görüyoruz.

İnce, Cumhur İttifakı ile birlikte olmayacağını söylerken, diğer yandan “söylem ittifakında” buluştu.

Hatta bazı cümleler bugüne kadar AK Parti ve MHP’den CHP’ye yönlendirilen eleştirilerin bire bir aynıydı; kalıbı dahi değişmemişti.

"HEM SELAHATTİN HEM DE BAŞAK DEMİRTAŞ'I ZİYARET ETMİŞTİ"

Örneğin HDP ile işbirliği yapmakla eleştirdi.

Oysa İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde HDP’nin önde gelen ismi Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti, bununla kalmadı eşi Başak Demirtaş’ı da Diyarbakır mitingi sırasında evinde ziyaret etti.

Atatürk’e ağır söz söyleyenlerin partide önemli görevlere getirildiğini iddiasında bulunduğu kişi büyük ihtimalle muhafazakar kesimden gelip bir zamanlar CHP yönetiminde yer alan Mehmet Bekaroğlu olsa gerek.

Ancak biz Ankaralı gazeteciler tanığız ki, İnce’nin Cuma namazına birlikte gitmeyi tercih ettiği kişi partide Bekaroğlu olurdu…

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar