Paris'te korona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı başladı

Paris'te korona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı başladı
Fransa’da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Paris dahil 8 büyükşehirde ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün başladı.

Paris'te sokağa çıkma yasağı!

Fransa’da koron avirüs salgınında artan vakaların ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris dahil 8 büyükşehirde bugün itibari ile 4 hafta boyunca 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu. Macron, salgını kontrol altına almak için gereken sürenin 6 hafta olduğuna dikkat çekmiş, yasağın 1 Aralık tarihine kadar uzatılması için parlamento ile görüşeceğini ifade etmişti.
Macron’un ilan ettiği sokağa çıkma yasağı bugün Paris’inde içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesi, Grenoble, Lyon, Lille- Aix-Marseille, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde başladı. Yasağa uymayan vatandaşlar ilk ihlalde 135 Euro para cezasına, ikinci ihlalde bin 500 Euro para cezasına, üçüncü ihlalde ise 6 ay hapis ve 3 bin 750 Euro para cezasına çarptırılacak. Toplu ulaşım araçları ile bölgeler arası yolculuklar konusunda ise kısıtlamaya gidilmedi. Macron, konuşmasında vatandaşların tatile gitmelerini engellemeyeceklerini ifade etmişti.

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Worldometers'ta yer alan verilere göre; Fransa'da şimdiye dek 867 binin üzerinde korona virüse yakalanırken, hastalığı devam eden kişi sayısı ise 730 bin dolaylarında. 104 bin kişinin ise korona virüsü yendiği açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar