Paris'te e-scooterlara hız limiti!

Paris'te e-scooterlara hız limiti!
Son dönemin popüler aracı e-scooterlara yönelik güvenlik açısından büyük bir adım Fransa'nın başkenti Paris'te atıldı. Bundan böyle Paris'te e-scooterlarda hız limiti uygulanacak.

E-scooterlara hız limiti!

Son dönemde sayıları hızla artan şirketlerin sunduğu kiralama yöntemine karşı hamle yapan Paris yönetimi 15.000 elektrikli scootera hız limiti getirdi. Şehirde hizmet veren üç farklı şirket olduğunu açıklayan yetkililer bu şirketlerle anlaşma sağlandığını ve park, bahçe ve birçok sokakta elektrikli scooterların hız limiti saatte 10 kilometreye düşürüldü.

DÜNYA'DA EN YOĞUN...

Olası bir kazanın önüne geçilmesi için bu kararın alındığı belirtilirken, Paris’in dünyanın en kalabalık ve yoğun e-scooter şehri olduğu da belirtildi. Paris’te bu yılın ilk 9 ayında 2 kadın yaşamını yitirdi ve 329 kişi de e-scooter kazası geçirerek yaralandı.

E-scooterlara yüklenen yazılım ile belirli alanlarda scooterların hızı yavaşlatılacak. Şehirdeki parkların yanı sıra Louvre, les Halles ve Rue Montrogueil gibi bölgelerde scooterların hızının GPS verilerini alarak yavaşlatılacağı kaydedildi. Şehirde hizmet veren Lime, Tier ve Dott isimli üç şirket, “Daha sürdürülebilir, sakin ve paylaşıma açık bir şehir için birlikte çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. (Sözcü)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar