Paris saldırganı Fransa'yı suçladı

Paris saldırganı Fransa'yı suçladı
Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te gerçekleşen ve 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili yargılanan 32 yaşındaki Salah Abdeslam, IŞİD’e karşı saldırılar nedeniyle Fransa’yı suçladı. Geçen hafta başlayan ve iki kere ara verilen yargılamaya devam ediliyor. Fransa tarihinin en büyük yargılamasının 140 gün sürmesi bekleniyor.

"Fransa'nın da aynı acıyı yaşamasını istedik"

Paris’te 13 Kasım 2015’te yaşanan saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarından sağ kalan tek saldırgan olan 32 yaşındaki Salah Abdeslam’ın yargılanmasına devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta başlayan mahkemeye, Abdeslam’ın tavrı nedeniyle iki kere ara verildi. Fransa tarihinin en büyük duruşmasına, 330 avukat ile 1.800 sivil müdahil olarak katılıyor.

“FRANSA’NIN DA AYNI ACIYI YAŞAMASINI İSTEDİK”

İlk duruşmada kendini, “IŞİD'in askeri” şeklinde tanıtan saldırgan eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ı, Suriye’deki IŞİD’e yönelik hava saldırılarına izin verdiğinde Fransız vatandaşlarının ölümle karşılaşacağını bildiğini söyledi. Abdeslam, Fransız savaş uçaklarının kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmadığı için, "Fransa'nın da aynı acıyı yaşamasını” istediklerini söyledi. Abdeslam “sözlerinin hassas ruhları üzebileceğini bilse de yalancı değil samimi olmayı amaçladığını” belirtti.

Hayatını kaybedenlerin yakınları ve saldırıdan sağ kurtulan kişiler, savunma sırasında duruşma salonunda ağlayarak birbirlerine sarıldı. “Teröristler” ve “radikalizm” ifadelerini reddeden Abdeslam, kendilerini “gerçek İslam” olarak nitelendirdi.

Paris saldırılarıyla ilgili büyük kısmı ölen 20 sanıktan 6'sı gıyaben yargılanacak. 

PARİS’TE NE OLMUŞTU?

Paris’te 13 Kasım 2015 akşamı, ağır silahlar kuşanmış 10 IŞİD militanı önce Stade de France stadyumunu hedef almış, ardından 10. ve 11. bölgelerdeki kafeteryalar ve restoranlara saldırmıştı. Saldırganlar son olarak Bataclan konser salonuna girerek, salondaki izleyicilere saldırmıştı. 

Saldırganlardan dokuzu çatışmalarda öldürülürken, Abdeslam üzerindeki canlı bomba yeleğini atarak Belçika'ya kaçtı. Abdeslam, aylar sonra Brüksel'in Molenbeek bölgesinde gerçekleşen bir çatışmayla yakalanarak tutuklandı. (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar