'Parazit' filmiyle Hollywood'a açılıyorlar!

'Parazit' filmiyle Hollywood'a açılıyorlar!
Bong Joon Ho’nun yönettiği Altın Palmiye ödüllü 'Parazit' filminin yapım şirketi CJ Entertainment, gelen başarının ardından İngilizce içerikler oluşturarak Hollywood'a açılmayı planlıyor.

'Parazit' filmiyle Hollywood'a açılıyorlar!

Güney Kore'nin medya ve eğlence sektörünün önde gelen firmalarından CJ’nin yöneticisi Jerry Ko, “Yerel üretimlere (Endonezya, Tayland, Vietnam ve Türkiye) başarıyla başladık. Şimdi küresel pazarda yayımlanabilecek filmler üretmek için ilerlemeye devam ediyoruz” diye konuştu:

Variety’de yer alan habere göre, açılmayı hedefledikleri bir sonraki pazarın ABD olduğunu belirten Jerry Ko, sözlerini şöyle sürdürdü:

'ABD’deki işimize, filmlerimizin yeniden yapım haklarını stüdyolara satarak, 2006’da başladık. Ayrıca küçük, bağımsız filmlerin finanse edilmesi gibi işler yaptık. Ancak en büyük atılım, Snowpiercer’le geldi. (...) 2016’da ise yeni bir yaklaşım geliştirerek, finans ve üretim konusunda daha ‘agresif’ davranmaya başladık.'

CJ Entertainment, 2017’de Türkiye’de yerel içerik üretimine başlamıştı. Ülkede ortak prodüksiyon, dağıtımcılık, pazarlama gibi alanlarda faaliyetler gösteren firma, ilk yerli içeriğinde BKM ile işbirliğine gitmişti. Bu işbirliğinin ürünü, Çin'de 30,6 milyon dolar hasılat elde etmeyi başaran, 2013 yapımı A Wedding Invitation'ın uyarlaması Acı Tatlı Ekşi olmuştu. Filmin yönetmenliğini Andaç Haznedaroğlu üstlenmiş, başrollerini de Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy paylaşmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar