'Panik yaptım' deyip kaçtılar! İşte aldıkları ceza

'Panik yaptım' deyip kaçtılar! İşte aldıkları ceza
Antalya'da, polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan 2 kişiye 11 bin TL para cezası uygulandı. Sürücü Oğuzhan Y.’nin (28) "Panik yaptım, o yüzden kaçtık" demesi üzerine polis memuru, "İzinli günümde ben bile evden çıkmıyorum" karşılığını verdi.

Olay, saat 22.40 sıralarında Muratpaşa ilçesi Mevlana Kavşağı üzerinde meydana geldi. Motorize polis ekiplerinin sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı durdurmak istediği 07 AFD 959 plakalı otomobilin sürücüsü Oğuzhan Y. ile yanındaki arkadaşı Yasin T., 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Oğuzhan Y. ve Yasin T., zaman zaman ters şeride girerek hem kendi hem de diğer sürücülerin canını tehlikeye attı.

5 KİLOMETRE KOVALAMACA 

2 şüphelinin otomobili, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından Çaybaşı Mahallesi 1345 sokak üzerinde motosikletli Yunus timleri tarafından önleri kesilerek durduruldu. Araçtan indirilen iki şüpheli elleri kelepçelenerek kaldırıma oturtuldu. Bir süre sonra polis ekipleri, şüphelilerin üzerinde ve araçlarında arama yaparken suç unsuru taşıyan herhangi bir şeye rastlamadı.

'İZİN GÜNÜMDE BEN BİLE EVDEN ÇIKMIYORUM'

Gazetecilerin "Neden polisten kaçtınız?" sorusuna sürücü Oğuzhan Y., "Panik yaptığımız için kaçtık" dedi. Bunun üzerine polis memuru "Yasaklarda niye dışarıya çıkıyorsunuz?" diye sorunca Oğuzhan Y. "İlaç almaya çıktık" savunması yaptı. Polis memuru da "İzinli günümde ben bile evden çıkmıyorum" karşılığını verdi.

yuiyiyui.jpg

Kovalamaca esnasında otomobilden dışarıya atıldığı iddia edilen bir poşeti de arayan polis ekipleri, caddede yapılan tüm aramalara rağmen bulamadı. Alkol testinde alkol almadıkları belirlenen şüphelilerden sürücü Oğuzhan Y.'ye 'Kırmızı ışıkta durmamak', 'Ters yönde araç kullanmak', 'Dur ihtarına uymamak', 'Maske takmamak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten', arkadaşı Yasin T.'ye ise 'Maske takmamak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten' dolayı toplam 11 bin TL para cezası uygulandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar