Pamukova'da bir garip olay! "Askıda ekmek", "keyif çayı" derken bunu da gördük

Pamukova'da bir garip olay! "Askıda ekmek", "keyif çayı" derken bunu da gördük
Sakarya'nın AKP Pamukova Gençlik Kolları Başkanlığınca, esnafa içinde 1 lira bulunan zarflarla siftah parası dağıtıldı. İş yapamayan esnafa "siftah parası" olarak 1 lira bırakılması tepki çekti.

Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından başlatılan "Bugünkü siftahınız bizden olsun" kampanyası kapsamında sabah namazı sonrasında partililer tarafından Pamukova esnafına içinde 1 lira bulunan zarflarla siftah parası dağıtıldı. Dükkanın altından içeriye bırakıldığı söylenen zarfı gören esnaf ise şok oldu. 

Medyabar'ın haberine göre;  İl siftahın önemine değinilen mektupta, “Bir maldan yapılan ilk satış günün ilk alışverişi. günün ilk satışından kazanılan ve günün devamında bereket getir inanılan paradır. Geleneğimizde ''SİFTAH PARASI' olarak geçen ve unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi 'AK Parti Gençlik Kolları Pamukova İlçe Başkanlığı'' olarak siz değerli esnafımıza bu sabah yeniden yaşatmayı hedefliyoruz. Günün bereketli kazancınız daima yanınızda olsun.” ifadelerine yer verildi.

AKP Gençlik Kolları Başkanlığı'nca esnafa yapılan siftah parası uygulamasının Türkiye'nin değişik ilçelerinde zaman zaman yapıldığı öğrenildi. Bazı Pamukova esnafı bu uygulamya anlam veremedi.

ppp.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar