Pakistan’daki akaryakıt istasyonlarında aşı olmayanlara benzin satılmıyor!

Pakistan’daki akaryakıt istasyonlarında aşı olmayanlara benzin satılmıyor!
Dünya genelinde koronavirüs aşısına karşı vatandaşları teşvik etmek için çeşitli yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Pakistan’daki akaryakıt istasyonlarına, 'aşı olmayana benzin yok' pankartı asılması gündem oldu.

Milli Gazete'nin haberine göre, dünya genelinde hükümetler vatandaşlarını korona virüs aşısı yapılması konusunda ikna etmeye çalışırken Pakistan’da bu kadarı da olmaz denilen bir akaryakıt yasağı geldi. Korona virüs salgının azaltılması konusunda ülkeler aşı yarışına girerken bazı vatandaşlar da korona virüs aşısı olmak istemediklerini ve bunun için zorlamanın yasal olmadığını ileri sürüyorlar. 

AŞI OLMAYANLARA VERİLMEYECEK 

Ülkeler vatandaşlarını korona virüs aşısı olmaları konusunda yaptırım uygulamaya devam ederken bu yaptırımlardan en ilginci Pakistan’da yapıldı. Ülkedeki akaryakıt yasağını duyan Pakistan vatandaşları durumu hayretler içinde karşılarken koronavirüs aşısı olmayanlara benzin verilmeyeceği dünyada da gündem oldu.

İSTASYONA PANKART ASTILAR 

Aşılama oranını artırmak için akaryakıt yasağına sarılan Pakistan hükümetinin kararıyla benzin istasyonlarına 'Aşı yoksa akaryakıt yok’ pankartlarının asıldığı görüldü.  Alınan karar doğrultusunda Pakistan’ın Lahor kentinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda sadece aşılı olanlara benzin satışı gerçekleştirdi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar