Özgür Özel'den bomba açıklamalar: Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi

Özgür Özel'den bomba açıklamalar: Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yol TV'de katıldığı programda Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soruyu yanıtladı. Özgür Özel'in Mansur Yavaş'a ilişkin açıklaması, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, 25 yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan ya da atadıklarından Ankara ve İstanbul'u almış iki değerli başkanımız" şeklinde oldu. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yol TV'de katıldığı programda "Mansur Yavaş sizce Cumhurbaşkanı adayı olsa iyi olur mu" sorusunu yanıtladı. 

Özgür Özel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan ya da atadıklarından Ankara ve İstanbul'u almış iki değerli başkan olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı

"Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, 25 yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan ya da atadıklarından Ankara ve İstanbul'u almış iki değerli başkanımız. Her göreve, her üncana layık olabilirler. Ama onların aday olmaları durumunda tekrar büyükşehirleri AK Parti'ye kaptırıyoruz. Böyle bir güçlük var. Bunun altını çizmek gerekiyor. 

Tabi, genel seçimlerle yerel seçimler bir arada olursa, belediye başkanlarımız da cumhurbaşkanı adayı olarak değerlendirilir ve ölçülür. Bu da önemlidir. Bunun dışında CHP en doğru adayı çıkarmak isteyecektir. CHP'nin en adı geçen, adı geçmese de cumhurbaşkanı adayları olabilir. 

Buna halkımız karar verecek, üyelerimiz karar verecek. Ölçme değerlendirme yapacağız. Partimizin yetkili organları ve en son kararı CHP'nin Meclis grubu karar verecek. En doğru kararı vermek için çalışacağız. 

Şöyle bir gerçek var; Kendi tabanımızı asla rahatsız etmeyecek, hiçbir CHP'liyi sandıktan uzaklaştırmayacak, kendi oyunu alcak... İkinci tura kaldığı takdirde, Erdoğan'ı destekleyenlerin dışında kalanların oyunu alacak ve aynı zamanda AK Parti ve MHP seçmeninden oy alabilecek temizlikte kalitede bir adayın bulunması lazım. Kolay değil ama çok önemlidir. Temel konu CHP'nin adayı CHP'lileri üzmeyecek."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar