Özgür Özel, Mustafa Şentop'a 3 ay önce gece yarısı gelen acı haberi hatırlattı

Özgür Özel, Mustafa Şentop'a 3 ay önce gece yarısı gelen acı haberi hatırlattı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan olağanüstü toplantı çağrısı” yapılabileceği hatırlatmasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den tepki geldi.

Korona virüs salgınının olumsuz etkileri tüm ülkede ağır şekilde hissedilirken Meclis’in 17 Nisan’da çalışmalarına ara vermesine ve hala çalışmaya başlamamasına tepki gösteren muhalefete, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan tepki geldi. Şentop, “olağanüstü toplantı çağrısı” yapılabileceği hatırlatmasında bulundu.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre İdlib’de 33 askerin şehit edilmesinin ardından TBMM İçtüzüğü gereği 120 milletvekilinin imzası ile Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını anımsatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, “Meclis Başkanı, o süreçte ‘Bakanlar uygun değil, Meclis’i bilgilendiremez’ diye yetkisini istismar ederek, talebimizi karşılamamıştı. Bugünlerde yaptığı hatırlatmalar samimiyetsizdir” diye konuştu.

“Şentop, bugünkü konumunda da Erdoğan’a hizmet ediyor. Biz ara verme kararlarına itiraz ettik” diyen Özel, “Bu öneri Danışma Kurulu önerisi olarak değil AKP grup önerisi olarak TBMM Genel Kurulu’na getirildi ve AKP-MHP oylarıyla kabul edildi. Kendisi de bunu çok iyi bildiği halde bu kararı eleştiren siyasi partileri de Meclis’in çalışmama kararına ortak etmeye çalışıyor. Oysa işçinin, çiftçinin, emeklinin, işsizin, sağlık çalışanının, kararname bekleyen öğretmenin beklentileri ortadadır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar