Özel araçlar yasak! Kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

Özel araçlar yasak! Kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum
İstanbul'da dün öğleden etkisini artıran kar yağışı kenti olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde 85 cm'ye ulaşan kar nedeniyle özellikle Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Mahmutbey TEM otoyolu mevkinde çok sayıda araç yolda kaldı. İşte kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum...

Ekipler tüm gece boyunca çalışmalarını sürdürürken, sabah saatlerinde TEM Mahmutbey bölgesi ve Hadımköy bağlantı yolu haricinde trafiğe kapalı yer kalmadı. Ancak TEM Mahmutbey bölgesinde bazı araçların yaklaşık 17 saattir beklediği belirtiliyor. Öte yandan bugün İstanbul'da saat 13.00’e kadar özel araçların trafiğe çıkışı yasaklandı, kamu çalışanlarına izin verildi.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı kentteki ulaşımı son derece olumsuz bir şekilde etkiledi. Dün öğleden sonra başlayan ve Karadeniz üzerinden gelen yağış özellikle Büyükçekmece, Beylikdüzü, Arnavutköy, İstanbul Havalimanı bölgesi ve Başakşehir'de etkili oldu. Bu bölgelerde çok büyük bir trafik yoğunluğu oluşurken, araçlar yollarda mahsur kaldı.

kar1.png

Mahsur kalanlar İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yolda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3180 kişinin de otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini açıkladı. Ekiplerin tüm gece çalışması sonucu sabah saatlerinde kapalı yolların önemli bir bölümü açıldı. İstanbul'da saat 09.45 itibariyle TEM Mahmutbey mevki ve Hadımköy bağlantı yolunun bir kısmı haricinde tamamen kapalı yol bulunmuyor. Ancak TEM Mahmutbey bölgesinde bazı araçların yaklaşık 17 saattir beklediği belirtiliyor. 

kar3.png

ŞU AN KAPALI YOL BULUNMUYOR

Ekiplerin tüm gece çalışması sonucu sabah saatlerinde kapalı yolların önemli bir bölümü açıldı. İstanbul'da saat 09.45 itibariyle TEM Mahmutbey mevki ve Hadımköy bağlantı yolunun bir kısmı haricinde tamamen kapalı yol bulunmuyor.  Ancak TEM Mahmutbey bölgesinde bazı araçların yaklaşık 17 saattir beklediği belirtiliyor. 

Ekiplerin tüm gece çalışması sonucu sabah saatlerinde kapalı yolların önemli bir bölümü açıldı. İstanbul'da saat 09.45 itibariyle TEM Mahmutbey mevki ve Hadımköy bağlantı yolunun bir kısmı haricinde tamamen kapalı yol bulunmuyor. Ancak TEM Mahmutbey bölgesinde bazı araçların yaklaşık 17 saattir beklediği belirtiliyor. 

kar2.png

İSTANBUL'DA ALINAN TEDBİRLER:

Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecek. Otogarlardaki tüm şehirler arası otobüslerin çıkış kısıtlaması 13.00’e kadar uzatıldı. Ayrıca İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar da saat 13.00'e kadar durduruldu.

İL GENELİ KREŞLER VE BAKIMEVLERİ KAPALI

İl genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri bugün tatil edildi.
Yargı mensupları ve adliye çalışanları bugün idari izinli sayılacak. (İHA-DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar