Özdemir Erdoğan'dan tartışma yaratacak Zeki Müren sözleri

Özdemir Erdoğan'dan tartışma yaratacak Zeki Müren sözleri
Özdemir Erdoğan, Zeki Müren hakkında, “İlk çıktığı seneler sesi iyiydi ama bu kişiyi günümüzde hâlâ evrensel bir sanatçı gibi gösterenler ahlaksızdır” ifadelerini kullandı

Müzisyen, söz yazarı ve besteci Özdemir Erdoğan Özdemir Erdoğan, Zeki Müren hakkında tartışılacak açıklamalar yaptı.

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Özdemir Erdoğan, “Bakın, Zeki Müren ilk defa 1950’de piyasaya çıkmıştır ve o Türkiye’nin ilk rol modelidir. İnsanlarımız onu küçük erkek çocuklarıyla birlikte televizyonda seyretti. Ve onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Kötü bir rol modeldi. Sonradan bir sürü Zeki Müren’in taklitçileri çıktı. İnsanlar ona özendi. Ben bir insanın eşcinsel olmasından rahatsız olmam ama eğer bu, toplum önünde örnek olacak şekilde kullanılıyorsa zararlıdır” dedi.

"BÜLENT ERSOY DAHA NAMUSLU"

“Ferdi Özbeğen de eşcinseldi ama efendi efendi davrandı. Bir gün bile eşcinselliğini afişe etmedi. Kendi inançları ve kendi dünyasında efendi gibi öldü, gitti” diye konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Bakın mesela Bülent Ersoy, çok daha namuslu, çünkü o kadın oldu. Yani erkek çocuklara kötü örnek olmadı. “Ben böyle hissediyorum” dedi ve gitti kadın oldu. Bu kadına kimse bir şey diyemez ama Zeki Müren kötü bir rol modeldi. Aklı başında olan herkes böyle düşünür. Bugün erkekler mini etek giyip oje sürse, makyaj yapsa hoş karşılanır mı? Hem bu tehlikeyi kabul ediyorsunuz hem de sanat uğruna bunu görmezden geliyorsunuz… Bana kalırsa bu büyük bir sahtekarlık ve çelişkidir. Bunu konuşmamak ahlaksızlıktır. Siz böyle bir tehlikenin varlığını kabul ediyorsunuz ama sanat uğruna ağzınızı açıp tek kelime etmiyorsunuz. Bir tek Özdemir Erdoğan konuşuyor.

AHLAKSIZ SUÇLAMASI

Zeki Müren hakkında “Sadece yerel ve Türkiye hudutlarında kalan yöresel bir sanatçıdır. Kariyerinin ilk 10 senesinde güzel şarkı söyledi ama 1965’ten sonra yaşadığı hayat dolayısıyla şarkı da söyleyemedi” ifadelerini de kullanan Özdemir, ‘Sanat Güneş’i ifadesini ona ne devlet ne halk verdi. Bizzat kendi kendine yakıştırdı. Çünkü müthiş bir şöhret hırsı vardı. Bilmediğiniz çok şey var. “Paşa deniyordu” diyorsunuz. Bir tek asker çıkıp da bir şey demedi. Nedir paşa? Bir asker ortamında en yüksek ve en şerefli yerdir. Onu bile kullandı, her şeyi kullandı. Buna karşı çıkıyorum. İlk çıktığı seneler sesi iyiydi ama bu kişiyi günümüzde hâlâ evrensel bir sanatçı gibi gösterenler ahlaksızdır” dedi.

DOĞUM GÜNÜ YANITI

Özdemir Erdoğan, 7 Ocak’ta 24 TV’de yayınlanan “Arafta Sorular” programında, Esra Elönü’nün sorularını yanıtlamış ve yandaşlık iddialarına şu yanıtı vermişti:

İzmir’de İsmet İnönü konser salonunda konserim vardı. Ondan 15 gün önce de havaalanında cumhurbaşkanımızın doğum gününü kutladık. Davetliydim, birçok sanatçı arkadaşımla gittim. Ondan sonra gazeteler yazmaya başladı ‘ Doğum gününe gitti.’ Kapıda bilet satılan yerlerde troller var, diyorlarmış ki almayın bilet o doğum gününe gitti. Bir kadın geliyor, diyorlar ki bilet alma böyle böyle. O da diyor ki, ‘Kimin doğum gününe giderse gitsin ben adamın müziğini seviyorum’, beni en çok mutlu eden davranışlardan biriydi, o kadını görsem sarılırdım. Adam müzik yapıyor yani, hasbelkader bu devletin başkanı çağırmış, gitmiş. Ben Süleyman Bey ile de görüşürdüm, Turgut Özal ile de görüşürdüm, Ahmet Necdet Sezer ile de çok iyi görüşürdüm. 1999’da devlet sanatçısı oldum, ondan evvel bir sürü ödüllerim oldu

Özdemir Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü alması ile ilgili eleştirilere ise, “‘Çok sevindik Özdemir Erdoğan’ın ödül almasına keşke Tayyip Bey’in elinden almasaydı. Kimin elinden alacaktım? Devleti temsil ediyor. Devleti ve milleti temsil eden bir kişi, üstelik bir şeçici kurul var 15 kişilik bu seçici kurul tavsiye etmiş beni devlet başkanımıza. Bu adam bu ödüle layıktır demiş, o da kabul etmiş. Bu nasıl bir bakış açısıdır, insan üzülüyor başka bir şey değil. 3-5 tane trol. Herkes kendi bacağından asılır netice itibariyle, insanların beynine girip de ben yönlendirmeden hoşlanan birisi değilim. Öyle düşünüyorsa başımla beraber, öyle düşünüyorsa hürmet ederim” ifadelerini kullanmıştı..

Erdoğan, 26 Şubat’ta 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sanatçılar tarafından Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlenen sürpriz doğum günü kutlamasına katılmıştı.

Özdemir Erdoğan, 30 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden müzik ödülünü almıştı.  


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar