Oya Başar: "Toplumca hapçı olduk"

Oya Başar: "Toplumca hapçı olduk"
Oyuncu Oya Başar Posta gazetesine verdiği röportajda, "Toplumca hapçı olduk. Herkes bunalımda. Kutu kutu anti-depresan tüketiyoruz" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Oya Başar Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e açıklamalarda bulundu. Başar, "Genel halet-i ruhiyemizi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna dikkat çeken şu ifadelerle yanıt verdi:

"Toplumca hapçı olduk. Herkes bunalımda. Kutu kutu anti-depresan tüketiyoruz. Her sinirlenene ilaç verdiler. Şimdi de meditasyona taktılar, onun da suyunu çıkardılar. Herkes yogada, meditasyonda. Ben anam babam usulü yaşıyorum. Her şeyi dozunda yer içerim. Tatlıyı da ekmeği de kahveyi de alkolü de sigarayı da... Ben çiçeklerimi bile açmış alırım. Ne malum onlar açana kadar yarın ölmeyeceğim. Yaşayın işte hayatı."

Başar'ın röportajından ilgili kısım şu şekilde:

Genel halet-i ruhiyemizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Toplumca hapçı olduk. Herkes bunalımda. Kutu kutu anti-depresan tüketiyoruz. Her sinirlenene ilaç verdiler. Şimdi de meditasyona taktılar, onun da suyunu çıkardılar. Herkes yogada, meditasyonda. Ben anam babam usulü yaşıyorum. Her şeyi dozunda yer içerim. Tatlıyı da ekmeği de kahveyi de alkolü de sigarayı da... Ben çiçeklerimi bile açmış alırım. Ne malum onlar açana kadar yarın ölmeyeceğim. Yaşayın işte hayatı.

Yaşamın üzerine hiç baskı sevmiyorsunuz sanırım.

Hem de hiç! Sabah akşam televizyonda “Sigara sağlığa zararlı, aman içmeyin” deyip duruyorlar. Bu zaten paketlerin üzerinde de yazıyor ama insanların üzerinde “Bu da sağlığa zararlıdır” yazmıyor. Keşke yazsa... Bazen bir koca, arkadaş, sevgili sigaradan daha çok zarar veriyor. Öyle bir canını acıtıyor, öyle üzüyor ki belki bir kamyon sigara o kadar zarar vermez. Asıl insanlar sağlığa zararlı.

Yaşamda seksin yeri çok büyük değil, o açığı dostlukla da kapatabilirsiniz

Sizce son dönemde ilişkiler neden sıradanlaştı?

Herkes geceyi kurtarma derdinde. Artık devir değişti. Evlilik tercih edilmiyor. “Koca evine bakmakla yükümlüdür” klişesi ortadan kalktı. Erkekler riske girmek istemiyor. Artık insanlar birlikte yaşıyorlar ve masrafları paylaşıyorlar.

Siz birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz?

Ben Levent’ten sonra beş yıl Ali’yle (Karagöz) birlikte yaşadım. Çok güzel bir birliktelikti. Evlenmeyi de düşünmedim.

Şu sıralar aşk hayatınız nasıl?

Yalnızım.

Erkek olsanız kendinize aşık olur muydunuz?

Olurdum vallahi. (Gülüyor) Güvenilir biriyim, sevgi doluyum, eğlenceliyim, neşeliyim, hayat doluyum... Erkek de öyle olmalı. Yaşamda seksin yeri çok büyük değil, o açığı dostlukla da kapatabilirsiniz.

Aşkın yaşı var mıdır?

Olmaz. Aşk, her yaşta başka güzeldir. Önemli olan beyinlerin uyuşmasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar