Oxford Üniversitesi aşı denemesini durdurdu 

Oxford Üniversitesi aşı denemesini durdurdu 
Oxford Üniversitesi ve ilaç şirketi AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği korona virüs aşısının son aşamadaki klinik testleri, bir deneğin aşıya olumsuz tepkiler vermesi üzerine askıya alındı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; AstraZeneca'dan yapılan açıklamada, bir denekte "açıklanamayan bir hastalığın" ortaya çıkmasının ardından testlerin durdurulduğu belirtildi. AstraZeneca durumu "rutin bir prosedür" olarak tanımladı. Açıklamada, yaşanan durumun arkasındaki nedenlerin araştırılmaya başlandığı belirtildi. 

Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği aşı, etkili olma ihtimali yüksek çalışmalar arasında nitelendiriliyor ve yakından takip ediliyor. 

Aşının birinci ve ikinci test aşamaları başarıyla tamamlandı. Kısa bir süre önce üçüncü aşamasına geçildi. Bu çalışmalara, ABD, İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika'da yaklaşık 30 bin denek katılıyor. 

176 FARKLI AŞI ÇALIŞMASI

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre, şu anda korona virüs aşısı geliştirilmesini öngören dünya genelinde 176 farklı çalışma var. Bunların 33'ünde insanlar üzerinde denemeler yapılıyor, dokuz çalışma ise test sürecinin son aşamasında bulunuyor.  


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar