Oto Galericiler Odası Başkanı Yanık: Fiyatlar, internet nedeniyle yüksek

Oto Galericiler Odası Başkanı Yanık: Fiyatlar, internet nedeniyle yüksek
Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci elde fiyatın yüksek olmasının nedeninin, ara. sahiplerinin kendi fiyatları ile diğer fiyatları karşılaştırmasına bağladı.

'Fiyatları, internet yükseltiyor'

Sıfır araç alma imkanı olmayan, bu nedenle ikinci el araca yönelen tüketiciye, buradan da bir darbe gelmişti. İkinci el araç almak isteyenler geçtiğimiz yıla göre 15- 20 bin liralık bir artış ile karşı karşıya kalmıştı. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, bu artışın nedenlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"EKONOMİDE ARTIŞ OLMADI" 

Yanık, "2020 yılında arabalar pahalı bir şekilde sezona başladı. 2020'de ikinci el fiyatların artışı sorulmakta. Buna mantıklı bir açıklama yapamıyoruz. Çünkü Türkiye'de beklenen ekonomik artış olmadı. Memurlara yapılan zamlar belli. Sıfır araba fiyatları belli. Ama ikinci el oto fiyatları artmaya devam etti. Bizim yaptığımız araştırma ve tespitler özellikle internet üzerinden arabalarını satışa sunan insanların diğer araç ilanlarına bakarak ciddi anlamda 'satılırsa' düşüncesiyle üzerine 10-15 bin lira gibi rakamlar eklemesi. İlan sitelerine yeni bir özellik geldi. 'Arabaların bilgilerini girin, size ortalama fiyat verelim' denilmekte. O site, minimum ve maksimum olarak yazılan araçların fiyatlarını alıp ortalamasını vermekte. Bu da piyasayı yanıltmaktadır. Dolayısıyla fiyatların da artmasına sebep olmaktadır" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar