Otizmli çocuklar ve aileleri isyan etti!

Otizmli çocuklar ve aileleri isyan etti!
Aksaray’da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep ederek, otizmli öğrencilere tepki göstermesi İstanbul’da protesto edildi.

Şişli’deki bir alışveriş merkezi önünde otizmli çocuklar ve aileleri adına yapılan açıklama Sevda Yılmaz tarafından okundu. BirGün'den Berfin Şengil'in haberine göre; Yılmaz, yaşananların sadece Aksaray ile sınırlı kalmadığına dikkat çekti: “Ders saatlerinin yetersizliğinin çocuklarımızda gerilemelere sebep olduğunu belirtir, gerekli düzenlemelerin yapılmasını arz ederiz. Diğer çocuklara normal tanımlaması yapılırken çocuklarımıza anormal tanımlaması yapılmaktadır. Biz varız ve bizi öteki yapmayın.”

Açıklamanın ardından 15 yaşındaki otizmli birey N. ile eyleme katılan eğitimci Banu Keskin, BirGün’e konuştu. Keskin, “Yıllardır bu çocuklar okullarda istenmiyor. Paraları yoksa yeterli derecede eğitim dahi alamıyorlar” ifadelerini kullandı. N.’nin özel öğretmeni İrem Yanıkkapı ise şöyle dedi: “Onlar da aileleri de artık özgür bir şekilde dışarı çıkmak istiyor. Bu aileleri artık dışlamayın.”

AİLELERE VALİLİK İZİN VERMEDİ

Öte yandan otizm konusunda Güvenpark’ta basın açıklaması yapmak isteyen ailelere Ankara Valiliği tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine CHP’li Çetin Arık aileleri Meclis’e davet etti. Burada açıklama yapan aileler, “Ayrımcılık istemiyoruz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar